Föld elem: szilárd, gyakorlatias, megbízható

A föld elemű ember megbízható, kemény, néha könyörtelen. Kitartó, türelmes, gyakorlatias, de némelyik lusta, lassú, és falakat épít maga köré. Ragaszkodik a családhoz, házhoz, földhöz. Lelkes természetvédő, és imádja a szabályokat, a rendet. Kiresné Vincze Ilona parapszichológus cikksorozatában a víz és a tűz elem után most a föld elem titkait osztja meg velünk.

Szilárd, súlya van, kézzel fogható, formálható. A súlya miatt lefelé zuhan, ez alárendeltségben, önbizalomhiányban nyilvánulhat meg. A legtartósabb elem, befolyásolhatatlan, ellenáll a tűznek, sőt el is oltja azt, a víz sem nem tudja teljesen feloldani. Darabos, nehezen mozdítható.

A föld kemény is tud lenni, tömörödött, áthatolhatatlan, ezért a föld elemű ember megbízható, kemény, néha könyörtelen. Kitartó, türelmes, gyakorlatias, de némelyik csillagjegy vagy karakter lusta, lassú, falakat épít, védelmet von maga köré. Összetartozik az alapozással, mindent biztos alapokra épít, végzi a dolgát, és amit kimond, annak is súlya van. Nehezen változtat, nehezen fogadja be az újat. A megfogható, reális dolgok érdeklik.

A föld elemű ember mindig tudja, mit akar

A földies ember kimondottan célirányos, mindig tudja, mit akar. A föld elemnek fontos a test állapota is. A föld elemű emberek képezik a társadalom alapját. Ragaszkodnak a családhoz, házhoz, földhöz. Lelkes természetvédők, és imádják a szabályokat, a rendet. Semelyik föld elemű ember nem szereti a szegénységet, nem viseli el, általában saját maga építi fel a jelenbeli mennyországát. Mellette senki nem éhezik, mindig van tartaléka, nagyon megbecsüli a javakat. Az anyagban hisz, reális gondolkodású. Jó a kézügyessége, gyakorlatias, kreatív, amit két kézzel megkeres, nem szórja el minden felesleges dologra.

A föld elemhez a valódi cselekvés tartozik. A tüzes elemű ember mindig csak ígér, a föld elemű meg is csinálja. A „nem létező állat” teszten a földies ember mindig olyan állatot rajzol, aminek van lába! Fontos ugyanis számára a „földelés”, és ezt a lábak oldják meg, közvetlenül a talajon állva.

Gyenge pontja az anyagi veszteség

A földies ember odaadó, dolgozik a szeretteiért, hűséges. A sérelmeit elássa a földbe, jó mélyre. Keménynek tűnik, mégis nagyon sebezhető! A hite szilárd, eltéríthetetlen. Ragaszkodó, néha túlzottan is, nehezen enged el bármit. Anyagi veszteség hatására kikészül, elveszíti a biztonságát. Ha elvész a munkája gyümölcse, még bele is halhat! A föld elem sokáig kitart. A természetben a talaj nehezen mozdítható anyag, de ha megindul (földcsuszamlás, sártenger), akkor mindent elsöpör, elpusztít!

Asztrológia: a Bika föld

Az állatövi jegyek közül a Bika, a Szűz és a Bak föld elemű jegyek.

Bika föld: termékeny, befogadó, meleg föld, a földanya energiája! Az érzékelések tartoznak hozzá, a látás, hallás, szaglás, tapintás. Fontos számára minden, ami fizikai, az étel-ital, a munka és a szex. Sok esetben az érzékek rabja. A rutinmunka sem teher számára. A teljesítménybér az igazi juttatása, ő szorgalmasan megdolgozik mindenért. Biztos alap, lehet építeni rá.

Az anyagi veszteség a legnagyobb félelme, általában ebben kap megpróbáltatásokat. Hirtelen megszűnik a stabilitása, biztonsága. Mások helyett is cipeli a terheket, nem tud lazítani, folyton dolgozik valamin, ezért legtöbbször derékfájós lesz.

A Szűz föld

Szűz föld: a betakarítás, a szüret tartozik hozzá. A Szűz föld adja az egészséggel való törődést, higiéniát mindhárom szinten. Puritán, tiszta föld. Itt már a rendszer lép életbe. Az ő rendje! Imádja a fiókokat, dossziékat, abba rendezi a dolgait. Különösen segítőkész, önfeláldozó. A legtöbb pap és apáca Szűz jegyű. Jellemző rá a puritánság, szigorú szabályokkal. Szeret zárt, elhatárolt közösségben élni. Precíz, mindenben a tökéletest keresi.

A sérelmeit nem tudja elengedni, ahogyan az élelmiszert sem dobja ki. Nagyon takarékos, beosztó, a Szűz földje a betakarítását, az élelmiszerek tárolását, feldolgozását szimbolizálja. Becsületes, és erre neveli a gyerekeit is. Fontosak a hazai földbe kapaszkodó gyökerei, családja.

Arra a legallergiásabb, ha valaki ímmel-ámmal dolgozik, pontatlan vagy mások hátán akar előrejutni. Ekkor előveszi csípős kritikai érzékét, senki nem áll meg előtte. A Szűz nem enged magának luxust, sajnálja a pénzt, sosem pazarol. A legtakarékosabb jegy, csak földet, ingatlant, kötvényeket vesz. Negatívuma éppen ezért a fösvénység, zsugoriság.

Asztrológia: a Bak föld

Bak föld: a leghidegebb hónap, a fagyott föld ekkor pihen. A Bak föld embere túlérzékeny, ezért rendkívül hidegnek, keménynek látszik. Céltudatos, kiváló munkaerő. Valamit valamiért, ez az elve. Ő lassan enged fel, karrierjét is lassan építi fel. A Bak föld érzéki ugyan, de rendíthetetlen, abszolút hűséges, kitartó minden életterületen. Gondolkodása praktikus, gyakorlatias, de merev, behatárolt, járt utat járatlanért nem hagy el. Szolgalelkűvé válhat. Ha megsértik, a lelkét befagyasztja a hideg földbe, és sosem felejt!

Akkor boldog, ha a maga ura lehet, szereti, ha jó bére van, amiért nagyon fáradságosan meg is dolgozik. Óriási a teherbírása, szívóssága legendás, ahogy az egészsége is általában erős.

Numerológia: a 4-es szám mindhárom föld típust hordozza

A számok közül a 4-es az egyetlen tisztán földies szám. A 4-esben benne van mindhárom földtípus, és életük során bármikor elővehetik azt, amelyik éppen aktuális. Mindhárom jegy jó és rossz tulajdonságait hordozza. Hajlamos a védelemépítésre, ezáltal a hájasodásra, hízásra.

A föld elemű gyógyító

Egy földies ember gyógyítóként nyugalmat, szilárdságot sugároz, kemény, célratörő, de egyenes is. Szinte azonnal megmondja, mire van szüksége a betegének. Elsősorban a fizikai testtel foglalkozik, masszíroz, akupunktúrát használ, és mindig ad is valamit a betegnek, cseppeket, krémeket, teákat.

A gyakorlati gyógymódokban és a rendszerességben hisz. Betart bizonyos időkorlátokat, azonos időben kiszámíthatóan megjelenik, etet, füröszt, kezel. A földies gyógyító mindig pénzért dolgozik, de sosem szab megfizethetetlen árakat, és sosem tisztességtelen. Türelmes a betegekkel, haldokló ember mellett a végsőkig kitart, és sosem adja fel a reményt.

Kiresné Vincze Ilona

parapszichológus, szakíró, reiki mester, okleveles aquafitness instruktor

(személyiségelemzés, gyereknevelési és párkapcsolati tanácsadás a numerológia, kronobiológia, asztrológia segítségével, Bach-virágterápia, reiki kezelések, képzések, egyedi kártyakirakások)

Bejelentkezés: +36 (30) 570-3449
E-mail: szamdoktor@gmail.com

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Tűz elem: mérték, gyógyszer, párkapcsolat