A kapcsolatok hatásai az életünkre (2.)

Emberi kapcsolataink mindig meghatározták az egészségünket. Sok helyen olvastam már, hogy akik egyedül élnek, kényszerből, vagy saját elhatározásból, azok sajnos rövidebb ideig vannak a Földön, és betegségekkel is jobban terheltek, mint azok, akik családban vagy társsal töltik napjaikat. Kiresné Vincze Ilona parapszichológus, numerológus cikkének 2. része.

Az összefüggések jobb megértéséhez mindenképpen ajánlom az előző írásom elolvasását. Abban részletesen elemeztem a 2-es, 3-as és 5-ös személyes év összefüggéseit a kapcsolatainkkal. (Cikkem első részében leginkább a kapcsolatokat támogató személyes évekkel foglalkoztam, most a kapcsolati szempontból kevésbé jó évekkel folytatom.)

Egyes személyes évek alkalmasak a megnyugvásra, másoktól való elkülönülésre, mások viszont támogatják a kapcsolatokat. Személyes éveinket a születésnapunk alapján számoljuk ki. Mutatok egy példát: valaki 1985. 04. 16-án született. Jelenleg a 2023-as évben vagyunk. Mivel 04. 16-a még nem jött el, tehát az illető még nem töltötte be a 38. életévét, még az előző, 2022-es évvel számolunk. 2022. 04. 16. – ezeket a számokat adjuk össze, és megkapjuk az adott személyes évünk számát, ami ebben az esetben 17-es, ami összeadva 8-as. Az illető a 8-as személyes évében jár, egészen 2023. 04. 16-áig.

6-os személyes év: család, barátok, közösség

A 6-os év egyértelműen társas időszak. A családban, barátok között érezzük jól magunkat. A 6-os évben egyértelműen rossz hatású a magányosság! Aki szeretne társat, szerelmet, családot, legjobb, ha a 6-os időszakra időzít!

Ebben a személyes évben fontosak a baráti kapcsolatok, az együtt ünneplés, vendégeskedés, sőt az igényes művészeti programok együttes látogatása is. Érdemes komolyan venni a közösséget, élvezni az együtt alkotás örömét, a zenehallgatást társakkal, a tárlatokat. Szuper időtöltés a közös főzés, sütögetés. Egyedülálló idősebb emberek keressék gyakrabban a családtagjaikat, vagy járjanak klubokba, ha nincs más lehetőségük.

Megosztó személyes év: a 8-as

A 8-as személyes év kétféle lehet. A Szaturnusz száma a 8-as, tehát okozhatja azt, hogy valamilyen „bűn” kiegyenlítődéseként valaki magányra ítéltetik, de magánéleti, párkapcsolati sikereket is hozhat, ha a Nagy Sors bolygója úgy ítéli meg. A 8-as, anyagi szám lévén, módosabb partnereket hozhat az életünkbe, de természetesen nem szabad érdekből összekötni magunkat senkivel!

Mivel ebben az évben rengeteg lehetőség, munka akad, a családi élet háttérbe szorulhat emiatt, el is magányosodhat az ember. Sokan, akik egyedülállók, a 8-as évben megtáltosodhatnak, és a munkába temetkezhetnek. Még ez a megoldás is jobb, mintha otthon ülve belesavanyodnának a magányba. A munkahelyén legalább emberi kapcsolatokat ápolhat mindenki, kevésbé érzi magát egyedül.

A másik megosztó személyes év: a 4-es

A 4-es szintén anyagi év, munkában is bővelkedik. A 4-es növeli a bezárkózás, a védelem igényét, így esély lehet a magány megélésére. Ráadásul ebben az évben nem is történik változás, minden stagnál, ezért az ember ellustulhat, elhanyagolhatja a kapcsolatait is. Ha csalódás éri, akkor pedig nagy az esélye a hízásnak, mert a bánatot nassolásba ölheti az illető.

Akinek van társa, segítséget kap ebből az energiából, mert a hűség viszont megerősödik. Ennek alapján kiküszöbölhetjük a magányt. A társsal, barátokkal együtt túrázni, kertészkedni mindig lehet, egész évben elkerülhetjük ezzel az egyedüllétet. Az élet örömeit is jobb másokkal együtt élvezni, enni, inni, testi kapcsolatot létesíteni, persze mindent mértékkel!

Egyedülllétet, magányt hoz az 1-es személyes év

Az 1-es személyes évben mindenkinek az önös érdekei a legfontosabbak, és lehet, hogy ez másoknak nem szimpatikus. Felértékelődik az intim szféra fontossága. Az egyedüllét ebben az évben elkerülhetetlen! Persze rajtunk múlik, hogy ezt mire használjuk. Egy a lényeg: az 1-es évben mindenki jobban szeret magával foglalkozni, a saját céljait elérni.

Nyilván családos embereknek is lesz 1-es évük, és akkor bizony nem könnyű megélni az elhatárolódást a többiektől. Gyakran nézik ilyenkor az embert önzőnek, egoistának, pedig 9 évente egyszer mindenkinek joga van az önállósághoz, önös érdekei kiéléséhez. Ez nem csak az egyesek kiváltsága, minden ember megéli ezt többször is a földi léte alatt. Aki 1-es évben van, ne legyen bűntudata, ha magával akar foglalkozni!

7-es személyes év: szintén a befelé fordulás jellemző

A 7-es személyes évben mindenki hűvösebben viselkedik, mert a saját belső élet válik a legfontosabbá. Ez nagyon rosszat tehet a párkapcsolatnak, a családi kötelékeknek.

Ebben az évben is kötelező a befelé fordulás, az elkülönülés a többiektől. A mai világban sajnos ezt nehezebb megvalósítani, de törekedni kell rá, hogy legyen egy „lakatlan sziget”, ahová elbújhat az ember egymagában.

A 7-esben minden kicsit lassabb, ezoterikusabb, fontos a hit, sokakat a vallásosság visz az egyedüllét útjára, jobban tudnak imádkozni, gondolkodni, ha nem zavarja őket senki. Ez természetes igény a 7-es évben.

Az érzelmi hidegséget sokan félreértik(sőt szinte mindenki). Emiatt kapcsolatok omolhatnak össze, és lehetséges, hogy mindkét fél elmagányosodik.

9-es személyes év: elmagányosodás, elvonulás, elmélkedés, meditáció

Ez az év szintén kedvez az elmagányosodásnak. Természetesen csak akkor, ha rosszul éljük meg! 9-es évben nagyobb a késztetés a remete életmódra, idegesítőnek találhatjuk az embereket, türelmetlenebbek vagyunk. Ez a 9-es szám tüzes aspektusából ered. Elmarhatunk magunk mellől mindenkit, és akkor tényleg remeteségre leszünk ítélve.

Akik a 9-es vizes oldalát élik meg, jobban járnak. Ők maguktól kívánják az elvonulást, azért, hogy elmélkedjenek, meditáljanak, ezzel töltődjenek, és segíthessenek másokon.

Ha valaki nem spirituális alkat, vagy nem tud meditálni, ellazulni, neki is hasznára válik, ha elkülönül, olvas, fejlődik a magány által. A 9-es év a gondolatok fegyelmezésének ideje, tehát egyáltalán nem probléma, ha többet szeretnénk egyedül maradni.

Mindig alkalmazkodjunk az aktuális energiákhoz

Amint látható, érzékelhető, személyes éveink még a kapcsolatainkat is befolyásolják. Természetesen személyiségünk alapján éljük meg az adott év energetikáját, ebben jelentős különbségek lehetnek ember és ember között.

Van időszak, mely kedvez az ismerkedésnek, a régi kapcsolatok megerősödésének, és vannak olyan évek, amikor magunkkal kellene foglalkoznunk. Ha képesek vagyunk így élni, semmilyen problémánk nem lehet, hiszen alkalmazkodunk az éppen aktuális energiákhoz.

Gond akkor szokott lenni, ha párunk, barátunk mondjuk éppen a magányos, elvonulós évét éli, miközben mi inkább buliznánk, utaznánk, és mindig vele lennénk. Sajnos, aki nem ismeri a számok jelentését, nehezen érti ezeket a különbségeket, és azt gondolja, hogy vége a kapcsolatnak.

Remélem, ezzel az írással némileg oldhatom mások kétségeit, és kívánom, hogy mindenki maradéktalanul megélhesse személyes évei pozitív oldalát!

Kiresné Vincze Ilona
parapszichológus, szakíró, reiki mester
(személyiségelemzés, gyereknevelési és párkapcsolati tanácsadás a numerológia, kronobiológia, asztrológia segítségével, Bach-virágterápia, reiki kezelések, képzések, egyedi kártyakirakások)
Bejelentkezés: +36 (30) 570-3449szamdoktor@gmail.com

(Vége.)

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

A kapcsolatok hatásai az életünkre (1.)