A kapcsolatok hatásai az életünkre (1.)

Emberi kapcsolataink jelentősége mindig meghatározta az egészségünket. Sok helyen olvastam már, hogy akik egyedül élnek, kényszerből, vagy saját elhatározásból, azok sajnos rövidebb ideig vannak a Földön, és betegségekkel is jobban terheltek, mint azok, akik családban vagy társsal töltik napjaikat. Kiresné Vincze Ilona parapszichológus, numerológus írása.

Ha jól belegondolunk, a fenti állítás bizony igaz! Akinek van kihez szólni, van kit „szolgálni”, érzi, hogy szükség van rá, az legtöbbször nem is ér rá megbetegedni, nem is fél a nyavalyáktól, mert mindig elfoglalja magát. Aki ezt önként teszi, az boldog is, aki csak kényszerűségből, az szenvedhet miatta, és ugyanazokat élheti át egészsége szempontjából, mint akinek senkije sincs.

Társas magány

A társas magány legalább annyira beteggé tehet, mint a valódi egyedüllét. Aztán vannak olyanok is, akik igazi remeték. Őket valószínűleg a többi ember nyüzsgése, beszéde, aktivitása idegesíti, ők nyugalmat, békét merítenek a magányból, és makkegészségesek, őket inkább a többi ember társasága betegítheti meg. De ők vannak kevesebben, az biztos.

Manapság nagyon sok az egyedülálló ember, és a többségük a női nemhez tartozik. Elszalad az idő felettük, hivatásuk is sok esetben akadályozza őket a családalapításban, sőt némelyek fennen hirdetik a szingliséget, mennyire jó, hogy senki nem korlátoz, nem kell alkalmazkodni, övék a szabad élet.

Igen… ez fiatalon nagyon vonzó, de ahogy telnek az évek, már nem annyira. Nem kellemes rádöbbenni, hogy betegek lehetünk, és nincs, aki egy csésze teát főzzön nekünk, segítsen, vagy csak mellettünk legyen a nehéz pillanatokban. Amikor ezeket megemlítem, sokan azt mondják, hogy akiknek gyerekei vannak, azokat is elhanyagolják, bedugják egy intézetbe, nem érnek rá vele bajlódni. Ilyen is létezik, de én akkor is azt gondolom, hogy ha a család mindig összetartott, a gyerekek olyan nevelést és példát kaptak a szüleiktől, akkor segíteni fognak. Nyilván nem kell minden butasággal rémisztgetni őket, és megkövetelni, hogy ugorjanak, ha csak egyet köhint az ember. Ne zsaroljuk betegségekkel a gyermekeinket!

A személyiségünktől függ, szeretünk-e egyedül élni vagy sem

Különbözően éljük át a magányt is, és a személyiségünk alapján dől el, szeretünk-e egyedül élni vagy sem. Az időszakos egyedüllét nagyon fel is tud tölteni, mindenkinek ajánlom is, aki eljön hozzám, hogy tartsa meg az intim szféráját, és néha vonuljon el egy olyan helyre, ahol regenerálódhat, meditálhat, elmélkedhet. Tudom, nem mindenkinek jók erre a lakáskörülményei, de időszakosan megteszi egy-egy hosszú, magányos séta vagy ücsörgés egy padon, esetleg vízparton egyedül.

Vannak bizonyos időszakok, amikor jobban igényeljük a magunkba fordulást, ezek lehetnek ciklusosak, amik 9 évig is eltartanak, de összefügghetnek a – numerológia világában ismert – úgynevezett személyes éveinkkel is. Ezért lényeges mindig tudni, hogy éppen melyik ciklus melyik személyes évében járunk. Ha tudatosan éljük meg ezeket az időszakokat, akkor nyugodtak, kiegyensúlyozottak maradhatunk, ezáltal egészségesebbek is. Az erre kijelölt időszakok, évek segítenek a stressz oldásában, a már meglévő betegségek enyhülésében is.

A kapcsolatokat támogató személyes évek a numerológia világában

Adok némi kapaszkodót ahhoz, hogy megtudjuk: mely személyes évek alkalmasak a megnyugvásra, és melyek támogatják a kapcsolatokat. Személyes éveinket a születésnapunk alapján számoljuk ki. Mutatok egy példát: valaki 1985. 04. 16-án született. Jelenleg a 2023-as évben vagyunk. Mivel 04. 16-a még nem jött el, tehát az illető még nem töltötte be a 38. életévét, még az előző, 2022-es évvel számolunk. 2022. 04. 16. – ezeket a számokat adjuk össze, és megkapjuk az adott személyes évünk számát, ami ebben az esetben 17-es, ami összeadva 8-as. Az illető a 8-as személyes évében jár, egészen 2023. 04. 16-áig.

A kapcsolatok támogatására több személyes év is szolgál. (Cikkem első részében leginkább a kapcsolatokat támogató személyes évekkel foglalkozom, a második részben a kapcsolati szempontból kevésbé jó évekkel folytatom.)

2-es személyes év: párkapcsolatok, szülő–gyermek viszony

Elsősorban a párkapcsolatokat és a szülő–gyermek kapcsolatokat támogatja. 2-es évben vágyunk a társra, leginkább kettesben lennénk vele mindig, utazgatnánk, elvonulnánk a világ szeme elől. Tegyük ezt bátran, főleg ha a partner is hasonló személyes évben jár, viszont akkor vagyunk bajban, ha ő éppen inkább elvonulást szeretne.

2-es évben pont emiatt érezhetjük a társas magányt. Ekkor alkalmazkodni kell egymáshoz, néha legyünk együtt szorosan, máskor pedig hagyjuk őt egyedül, nyugalomban. Sajnos aki nem követi ezeket a számokat, nem is értheti, miért változnak a saját érzései, azt meg különösen nem, hogy miért viselkedik másként a párja. A 2-es évben éppen ezért a válás, szakítás is sokszor felmerülhet. A szülő–gyermek kapcsolatban vigyázni kell, hogy 2-es személyes évben ne „fojtsuk meg” gyerekeinket a ragaszkodásunkkal. Szerencsés, ha a gyermek is 2-es vagy 6-os évben van, mert akkor ugyanarra van igénye, mint nekünk.

3-as személyes év: segíti a baráti kapcsolatokat

A 3-as szám a baráti kapcsolatokat segíti, szerezhetünk újakat is, de a régi barátokkal is erősödik a kötődés. Mivel a kommunikációs igény és a tanulásvágy is segítségünkre van ilyenkor, saját kisugárzásunk is jó esetben pozitívabbá válik, humorérzékünk ugyancsak erősödik, sok új ismerősre tehetünk szert, és már nem is érezzük magányosnak az életünket.

3-as évben késztetéseket érezhetünk a bulizgatásra, könnyedebb beszélgetésekre, vidám programokra. 3-as évben egyáltalán nem elfogadható a magány érzése!Ösztönösen keressük ilyenkor a magasabb intellektust mutató emberek társaságát. Sajnos nem mindig felhőtlen az élet a 3-as évben sem, mert nyitottabbá válunk, és könnyebben engedhetünk be szélhámos, hazudós barátokat az intim szféránkba. Éppen ezért tanácsos józannak, óvatosnak maradni, átlátni mások szándékain. Könnyen elmagányosodhat az, aki a 3-as évében mindenkivel haverkodik, mindenkiben megbízik, aztán óriásit csalódik!

5-ös személyes év: támogatja a szabad, független, kalandos életet

Ez igazán érdekes időszak, mert az 5-ös a szabad, független életet támogatja, igazi kalandos év, amikor utazások, izgalmas programok közben ismerkedhetünk. Ha szerencsések vagyunk, akkor hasonlóan gondolkodó, kalandvágyó társakkal hoz össze bennünket. Az 5-ös évben könnyedebbnek érezzük magunkat, vágyunk idegen tájakra, ahol új ismereteket szerezhetünk, és ismerkedhetünk, barátkozhatunk.

Ebben az évben sohasem tudhatjuk, mi és mikor következik be, teljesen a sorsszerűségre vagyunk utalva. Életünk gyökeresen meg is változhat, és lehet, hogy magunkat helyezzük a középpontba. Az 5-ös év támogatja ugyan a kapcsolatokat, de a párkapcsolatra veszélyes is lehet, mivel ki szeretnénk próbálni új kihívásokat, és meglehet, hogy új társakat is. 5-ös évben az izgalom és a jókedv el is várható – és ha a párunk támogat minket ebben, akkor nincs semmi baj.

Kiresné Vincze Ilona
parapszichológus, szakíró, reiki mester
(személyiségelemzés, gyereknevelési és párkapcsolati tanácsadás a numerológia, kronobiológia, asztrológia segítségével, Bach-virágterápia, reiki kezelések, képzések, egyedi kártyakirakások)
Bejelentkezés: +36 (30) 570-3449szamdoktor@gmail.com

(Folytatjuk.)

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Érdekes személyiségszámok