Stresszelek, mert az a „trendi”? Van jobb!

Egyre több szó esik arról, hogy mennyire feszült és élhetetlen a létünk a mai valóságban. Sokan még mindig néznek híreket olyan csatornákon, amelyek a feszültségteremtő, értéktelen médiában dolgozó, alacsony értelmi és érzelmi szintű irányítókhoz és végrehajtókhoz köthetők. És ma már a legfiatalabbak is „idegesek”. Sztojalovszky Gábor természetgyógyász írása.

Rájöttem, hogy a hozzám segítségért fordulók valójában egészségesek is lehetnének, ha saját értékeiket felismerve megtennék azt a szívességet önmaguknak, hogy becsülnék az életüket, az intellektusukat, a megélt érzelmi csodáikat. Többször érzem magam ókori színházban, ahol sokszor az arcokon lévő hatalmas álarcok fejezték ki a szereplő típusát, hangulatát, helyét az adott társadalomban. Ma sem nagyon más a helyzet! Mindenki elrejti a valós énjét, szégyelli a hiányosságait, és nem érti a nagyságát és különlegességét.

Stressz, feszültség – már gyermekkorban is

Ma már gyermekektől hallom, hogy „olyan ideges vagyok” (5 éves)! Mert ez a példa. Ezt hallja, látja, tapasztalja.

Sokan nem értették annak idején, még a „multis” munkahelyemen, hogy miért is nem veszem fel az ottani feszült, élhetetlen életstílust?

Aki ezt olvassa, kérem, gondolja át, hogy ha képes elkülönülni az ebben a világban mesterségesen gerjesztett, életellenes létformától, akkor talán jobban, boldogabban élhet. Egyszer egyik mesteremtől hallottam, és ma terjesztem is, hogy miért is születtél a világra? CSAKIS A BOLDOGSÁGRA!

„Csak úgy” nézelődni, élvezni az életet

Azóta ezt vallom és tanítom mindenkinek, aki közelebb jön 3 lépésnél. Kérlek, gondold végig, mikor voltál utoljára egy erdőben, réten, vízparton, és ott mikor ültél le „csak úgy” nézelődni, élvezni az életet – cél nélkül, csak létezve. Természetesen telefon nélkül!

Sokan tartanak őskövületnek, mert a telefonomon nincs FB, e-mail, semmi, csak telefonálásra, sms-küldésre és GPS használatára alkalmas. Pár éve töröltettem le mindent, mert nem hagyott élni a saját tempómban. Bármikor, segítő tevékenység közben csipogott, zizegett, és így zavart. Most van egy asztali számítógépem, azon is csak behatárolt időintervallumot hagytam magamnak a közösségi és egyéb, amúgy botrányos médiára. A számítógépen írtam ezt az eszmefuttatást is, dolgozom ki a különböző terápiás javallataimat stb.

Kevesebb idegesség, több minőségi idő

Ki ezt olvasod, tedd meg magadért, hogy pihenj, rekreálódj, élj, teremts magadnak minőségi időt, és ne csak a külső ingereket éld meg. hiszen bárki is vagy, TE VAGY A VILÁG MEGISMÉTELHETETLEN CSODÁJA. Ezt ízlelgesd, forgasd az elmédben, és légy boldog, amiért most itt vagy, ebben a dimenzióban.

Tisztelettel kérlek, kezdd el szeretni a szomszédodat, rokonaidat (bár ez nem minden esetben könnyű), a munkatársaidat. Ha így teszel, az egész kis világod valóban jobbá válik, és a példád ragadós lesz. Képzeld el, mikor mindenki mosolyogva fogad, szívesen lát, örül neked!

Ha most azt hiszed, hogy ez fantazmagória, akkor csak képzeld el, hogy én így működöm! Egyre több jó és jobb ember a társaságom, és mindenkit úgy fogadok el, ahogyan létezik, hiszen én sem vagyok hibátlan.

Ha idáig olvastál, ismeretlenül is nagy szeretettel kívánok boldogabb, élhetőbb életet.

Sztojalovszky Gábor
akupresszőr, természetgyógyász
Tel.: +36 (50) 110-5977

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Ügyes vagy béna? Milyennek látjuk a másikat?