Jógafesztivál – 10 hazai irányzat mutatkozik be

A YogaFest 2017 rendezvénysorozat keretében a hazai irányzatok közül immár tíz képviselteti magát. A jógafesztiválon egy teljes napon át, egyidejűleg négy teremben lehet gyakorolni a jóga különböző tradicionális irányzatait, valamint előadásokat hallgatni a jóga életünkre gyakorolt hatásairól április 22-én szombaton, az Akvárium Klubban, az Erzsébet téren.

A jóga, ez a keleti bölcseleten alapuló, komplex életmód-rendszer egyre nagyobb teret hódít szerte a világon, így Magyarországon is.

Több ezer éves tapasztalat

A mindennapjainkra jellemző stresszes életmód miatt egyre többen keresik a kikapcsolódás, a harmónia, az egészséges testmozgás, az önmegismerés lehetőségeit, és ebben a jóga több ezer éves tapasztalatra épülő gyakorlatai komplexen tudnak segíteni. Éppen ez, a jóga iránti egyre nagyobb érdeklődés hívta életre a Tradicionális Jógaiskolák Fesztiválját, amelyen a Magyarországon fellelhető tradicionális jógairányzatok mutatkoznak be.

A tradicionális jógaiskolák lényege, hogy ezek az irányzatok a jóga eredeti elvei szerint tanítják a jóga módszertanát, és mindezt egy, a távoli múltba visszanyúló, megszakítatlan mester-tanítvány láncolat örököseiként teszik. A Fesztiválon a többi között a Himalájai Jóga Tradíció, az Iyengar, a Sivananda, az Astanga, az ISKCON Vrindaván-Gangótri, a Satyananda Yoga – Bihar Yoga, a Kundalini, a Jóga a Mindennapi Életben, Kaivalyadham Jógatradíció és Kriya Jóga Tradíció irányzatok mutatkoznak be.

Az egyes irányzatokról, a fesztivál programjáról, az ott fellépő előadókról és oktatókról részletes információkat talál a következő honlapon:
http://yogafest.hu/


A nagyszabású rendezvényt a magyar jógaoktatók szakmai felügyeletét ellátó Magyar Jógaoktatók Szövetsége és az Európában egyedülálló módon, államilag elismert felsőoktatási jógaoktató diplomát adó Bhaktivedanta Főiskola együtt szervezi. A Fesztivált Rahul Chhabra, India magyarországi nagykövete nyitja meg.