Wifi, a lassan ölő gyilkos

Szinte mindenkinek van már wifi az otthonában. Meg kell adni, hogy ez nagyon praktikus, de a wifi által kibocsátott elektromágneses hullámok bizonyos egészségügyi problémákat vetnek fel. Néhány tanulmány kimutatta, hogy ezek a hullámok károsak lehetnek az egészségre, főleg a gyermekeknél, különösen aggasztó az agyra és az alvás minőségére gyakorolt hatásuk.

A wifi megzavarja a gyermekek fejlődését

A wifi elektromágneses hullámai zavarhatják a sejtek fejlődését, főleg a magzatokét. Valójában ez a sugárzás a növekvő szövetekre is hatással van a gyermekeknél és a csecsemőknél, a káros hatások náluk valószínűleg nagyobbak, mint a felnőtteknél, és később nagyobb valószínűséggel tapasztalhatók náluk fejlődési problémák.

Ha úgy érzi, hogy alvási nehézségei vannak, az alvása eltér a megszokottól, akkor lehet, hogy Ön is a telefon és a wifi által kibocsátott hullámok áldozata. Az elektromágneses sugárzásnak kitett emberek rosszabbul alszanak, azt pedig mindannyian tudjuk, hogy az alváshiány káros lehet az egészségre. Természetesen ez még inkább igaz a gyerekekre.

A wifi befolyásolja a koncentrációt és megzavarja az agy működését is. Ennek következtében az agyi aktivitás csökkenhet, és koncentrációs problémákat vagy memóriavesztést tapasztalhatunk.

Romolhat a sperma minősége is. A wifi csökkenti a sperma mobilitását és a DNS töredezését okozhatja, ez hatással lehet a termékenységre, vagy növelheti a rendellenes terhesség kockázatát.

Néhányan fizikailag is reagálhatnak a wifi hullámok elektromágneses frekvenciájára. A hullámok túlzott expozíciója a kardiovaszkuláris betegségek kockázatának növekedéséhez vezethet.

Hogyan védekezhetünk?

Ma már nehéz internetkapcsolat vagy okostelefon nélkül élni. De hogyan védhetjük meg magunkat a hullámoktól? Van néhány tanács arra, hogy mit tehetünk:

  • Ne telepítsen internetes elosztót/dobozt a hálószobába vagy a konyhába, vagy ami még rosszabb, az éjjeliszekrényre. A legjobb, ha a dobozt az előszobába, folyosóra helyezi.
  • Ne hordja a telefont a zsebében vagy a nemi szervek közelében. Ha dolgozik, helyezze azt az asztalra.
  • Használjon kihangosítót a mobiltelefonján vagy vezetékes telefonján, amikor hívást kezdeményez.
  • Ha terhes, ne tartsa a telefont a hasa közelében.
  • Ha terhes, ne helyezzen laptopot a hasára.
  • Általánosságban elmondható, hogy ne dolgozzon a számítógéppel a testén, a nemi szervei közelében.
  • Győződjön meg róla, hogy vezetés közben a lehető legtávolabb legyen a telefon a testétől vagy az Ön melletti üléstől.
  • Küldjön inkább SMS-t ahelyett, hogy órákon keresztül a füle közelében tartja a telefont.
  • Kerülje el, hogy az autóban bekapcsolja a telefont, mivel a fémszerkezet felerősíti az elektromágneses hullámokat.
  • Ha robogót vagy motorkerékpárt vezet, soha ne tegye a telefont a sisakba, mert a hullámok a sisak belsejében „csapdába esnek”. Csökkentse minimumra a vezeték nélküli babamonitorok használatát, mert azok magas frekvencián (más néven mikrohullámú frekvenciákon) működnek.
  • Próbáljon kihúzni minden lehetséges elektromos eszközt, mielőtt elalszik.

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket is:

Otthonunk – elektroszmog nélkül (4.)