Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Az 5G technológia veszélyei

Néhány napja írtam az 5G mobil technológia (5G wifi) veszélyeivel és az ellene való védekezéssel foglalkozó nemzetközi konferenciáról. Most a tanácskozás egyik előkészítő tanulmányának azt a részét ismertetem, amely az elektromágneses sugárzásnak (EMF) a legfiatalabb korosztályra gyakorolt hatását és az 5G technológiai egészségügyi kockázatait ismerteti.

Wifi, a lassan ölő gyilkos

Szinte mindenkinek van már wifi az otthonában. Meg kell adni, hogy ez nagyon praktikus, de a wifi által kibocsátott elektromágneses hullámok bizonyos egészségügyi problémákat vetnek fel. Néhány tanulmány kimutatta, hogy ezek a hullámok károsak lehetnek az egészségre, főleg a gyermekeknél, különösen aggasztó az agyra és az alvás minőségére gyakorolt hatásuk.

Wifivita Kínában

Folyamatos vita zajlik a wifi és a hasonló szerkezetek emberekre gyakorolt hatásáról. A kutatások szerint ez az alacsony szintű, nem ionizáló típusú sugárzás nem okoz jelentős károsodást a szervezetben. Mások szerint a vezeték nélküli sugárzás kockázatot jelent a terhes nőkre és a magzatra. Két kínai wifigyártó között most emiatt dúl a harc.

Szuper ragtapasz sürgősségi állapotok jelzésére

Az egyszerű ragtapasz eddig nem volt jó másra, mint a sebek tisztán és szárazon tartására. A brit egészségbiztosítás (NHS) azonban néhány hét múlva olyan futurisztikus ragtapaszokkal szereli fel a betegeket, amely a pulzusszámot, a légzési mintákat és a testhőmérsékletet wi-fi hálózaton keresztül az ápolónők számítógépére és mobiltelefonjára továbbítja.