Mit árul el a karakterszámunk?

A 9 Csillag Ki asztrológia segítségével a születési dátumunk alapján a Gua számunk mellé a karakterszámunkat is kiszámíthatjuk, mely a belső természetet, a belső világot, spirituális beállítottságot tükrözi.

A születési hónap és nap alapján keressük ki az alábbi táblázatból a karakterszámot, mely a belső természetet, a belső világot, spirituális beállítottságot tükrözi. Felszínre hozza a rejtett tulajdonságainkat, ez a szám a nagy „leleplező” – néha egészen más természetet tár elénk, mint amit külső szemlélőként megismerhetünk. Megmutatja belső ösztöneinket, fő motivációinkat, mozgatórugónkat az életben és hőn áhított legfőbb célunkat. Néha kíméletlenül feltárja az igazságot, a csak ránk jellemző legősibb szükségletet.

Alapszám/Gua szám

1, 4, 7

5, 2, 8

3, 6, 9

Körülbelüli szolár hónapok

 

 

 

férfi

férfi

férfi

1

február 4.-március 5.

8

4

2

7

5

1

2

március 6.-április 5.

7

5

1

8

4

2

3

április 6.-május 5.

6

6

9

9

3

3

4

május 6.-június 5.

5

7

8

1

2

4

5

június 6.-július 7.

4

8

7

2

1

5

6

július 8.-augusztus 7.

3

9

6

3

9

6

7

augusztus 8.-szeptember 7.

2

1

5

4

8

7

8

szeptember 8.-október 8.

1

2

4

5

7

8

9

október 9.-november 7.

9

3

3

6

6

9

10

november 8.-december 7.

8

4

2

7

5

1

11

december 8.-január 5.

7

5

1

8

4

2

12

január 6.-február 3.

6

6

9

9

3

3

Karakterszám 1

Az egyes karaterszámú emberben nagymértékű spirituális képesség és belső erő lakozik, ez azonban csak akkor kerül felszínre, ha a körülmények ezt megkívánják, vagy eljött az ideje. A második helyen álló egyes jelenthet továbbá erős intuíciót, mély érzelmet, képességet, hogy e szám alanya célját makacsul kövesse – olykor-olykor akár önfejűen is. Tudatosan keresi a magányt és a csendet. Gondos tervező- és cselekvőkészség jellemzi, amely azonban néhanapján a fölösleges töprengéssel és aggódással párosul. Sűrűn megesik vele, hogy szétesik a hétköznapok zűrzavarában, érzelmi reakciója pedig néha kifejezetten hideg. Évszaka egyébként a tél. Ekkor megy át egymásba a Yin és a Yang erő, s a hótakaró alatt ébredező természet készül a tavaszra, a bimbózásra, a növekedésre, az élet újjászületésére.

Karakterszám 2

Ideál, cél. E kettőért lelkesedik szívesen tettben és gondolatban egyaránt. Törekszik rá, hogy mindent „happy enddel” fejezzen be. Kiapadhatatlan belső energiáját leginkább a nőies, tápláló, az életet támogató jelzővel lehet illetni. E szám egy támogató, tápláló, odaadó, anyáskodó, nőies, érzékeny belső életszemléletet takar. A segíteni akarás, a szolgálat beállítottság mellett mindvégig ott lapul az önfeladás veszélye.

Karakterszám 3

Értelmes, aktív agy. Szikrázik az életerőtől, notórius optimista, nehezen legyőzhető. Sok képesség szunnyad benne, keresi az újat, szívesen kísérletezik, miközben el van ragadtatva azon ötletektől és tervektől, amelyek az életet és az előrehaladást szolgálják. Érzékeny, könnyen sebezhető. Érzéki természete révén örömét leli a zenében, felettébb romantikus természetű.

Karakterszám 4

Mozgékony szellem, páratlan alkalmazkodó készség jellemzi. Megállja helyét bárhol, akár egy fa a viharban. Gyorsan gyógyul a pusztító zivatar után, s szemlátomást azonnal helyreáll, és rögvest rátalál a siker ösvényére. Művészi hajlammal és gyors felfogóképességgel megáldott, energiájával azonban kevéssé takarékoskodik. Hiszékeny, másokba vetett bizalma erősebb, mint önmagába vetett hite. Nem meglepő hát, hogy élete ingatag, változékony, ha egyszer viszont megtanulja, hogy bizodalommal legyen saját maga iránt, stabil, tartalmas életet élhet.

Karakterszám 5

Ezúttal is a középpont a kulcsszó. Az e csoportba tartozó ember szereti a hatalmat, a befolyást, s a felelősségérzettől sem hátrál meg. Jó szervező, s boldogan veszi le az ezzel járó teendőket más válláról. Szereti ellenőrizni a többieket, s bátran néz szembe a kihívásokkal. Lelke mélyén sokszor szélsőséges érzelmi vihar dúl, ezt azonban jól kezeli, egyesíti, kiegyenlíti a hullámzást. Ritkán érez rá a körülötte lévők igényeire, sebezhetőségére, az érzékenység szinte teljes egészében hiányzik belőle. Nagyra tarthatja magát, és nem szívesen veszi a másoktól kapott tanácsokat, kritikát.

Karakterszám 6

Bátor, erős akaratú, fegyelmezett, tökéletes és odaadó. Nem szívesen áll a második helyen. A jó tanácsot kelletlenül fogadja, inkább stratégiát eszel ki célja elérése érdekében. Hűvös, tárgyilagos, nehezére esik megnyílni, szereti a távolságot, megközelíthetetlen. Az értelmet keresi mindenben: a logikát és a világos vonalvezetést. Belső energiája táplálja nemes beállítottságát, magas eszményképét.

Karakterszám 7

Függetlenség a legfőbb törekvése. Aki ezt a számot találja egyéni adatai keresgélésekor a táblázatban, jó ha tudja, hogy kiemelkedő tehetsége van a pénzügyi lehetőségek felfedezésére, kiaknázására. Tehetséges, okos, szorgalmas. Jelképe a tó, amelynek felszíne nyugalmat sugall, viszont lelke mélyén néha erős szenvedély dúl. Lojális, óvatos. Önmagáról viseltes dolgairól szívesen beszél, megeshet viszont, hogy türelmét veszti, ha mást kell meghallgatnia. Igazi vendéglátó, ügyesen gondoskodik róla, hogy az emberek otthon érezhessék magukat, bármilyen helyzetben.

Karakterszám 8

A nyolcas önmagát fontos, olykor-olykor nélkülözhetetlen személyiségnek tartja. Külső szemlélő számára keménynek tetszhet, a látvány azonban megtévesztő, a felszín alatt lágy lélek lakozik. Rendíthetetlen, stabil, határozott, erős meggyőződéssel rendelkezik, néha ő az, akire rámondjuk: merev, képtelen az oldódásra. Állandóan nagy terveket forgat a fejében. Célja, hogy munkáját bármi áron elvégezze, így szélsőséges esetben fanatikussá is válhat. Magatartását a rendezett, türelmes viselkedés jellemzi, valamint bizonyos fokú óvatosság, amely minduntalan körüllengi kapcsolatait. Érzelmeit általában habozva mutatja csak ki. Mondandója sokszor rejtve marad, a közlékenység nem erőssége. Megbízhatónak tűnik. Az anyagi javak meglehetősen könnyen pottyannak az ölébe, néha minden saját tett nélkül. A Ji Csingben a legfiatalabb fiú gyermeket szimbolizálja, aki vállalkozásában szabadságra és kötetlenségre vágyik. Az átlagnál ugyanakkor többet kényeztetheti magát és néha mohó.

Karakterszám 9

Dúskál az energiában, néha szeszélyes, egyszer felemel, másszor leejt, okos, érdeklődő, nyitott a világra. A kommunikáció szívügye. A csodálat, a siker laktató táplálék számára, gyűjti az ismeretségeket, minél több ember tartozik kapcsolatkörébe, annál elégedettebb önmagával. Született vezető, pezseg benne az életerő.

(Forrás: Szilvásy Judit: Feng Shui, út a boldogsághoz, Első Magyar Feng Shui Centrum, Budapest, 2003)