Diéta a csillagjegyek szerint (2.)

Sorozatunk első részében arról volt szó, hogyan kerülhetjük el az elhízást, illetve miként fogyhatunk le, ha figyelembe vesszük a születésünknek megfelelő csillagjeggyel együtt járó alkati sajátosságokat. A szerző a Kostól a Szűzig elemezte a csillagjegyeket, most a Mérlegtől elindulva a Halakig halad. Kiresné Vincze Ilona parapszichológus, reiki mester írása.

Diéta a csillagjegyek szerint (1.)

Manapság rengeteg fogyókúrás recept, divatos diéta, fogyasztószer áraszt el bennünket. Sokan próbálják ki ezeket, sajnos hatástalanul. Ha van is némi változás, az nem tartós, az illető hamar visszahízza a leadott kilókat. Olyan is akad, aki még rá is hízik az indulási testsúlyára, és végképp elkeseredik. Kiresné Vincze Ilona parapszichológus, reiki mester írása.

Levegő elem: kíváncsi, nyughatatlan, sokoldalú

Mondhatjuk, hogy a levegő a legfontosabb elem számunkra, hiszen nélküle hamar elpusztulnánk. A levegő láthatatlan, mégis mindenhol ott van, körülvesz mindent. Éppen ezért a levegős ember információéhes, kíváncsi, sokoldalú, ez hajtja a tanulásra. Kiresné Vincze Ilona parapszichológus a víz, a tűz és a föld elem után a levegő elem titkait osztja meg velünk.

A Hold mint érzelmi vezérlőnk

Az asztrológiában egyértelműen a lélekhez, az érzelmekhez és a nőiséghez társítják a Holdat. A Hold mind a ciklusain, mind a Zodiákusban megtett útján hatással van a lelki világunkra is, ezt a laikus szemlélő is észreveszi, és már az ősidőkben is feltűnt sokaknak. Hogyan hat ránk a mindennapokban, hogyan fordíthatjuk a javunkra, ha tudjuk, mire számíthatunk?

Asztrológia régen és ma

Az ősi kultúrák szinte mindegyike figyelte a csillagos eget, a Hold, a Nap látszólagos járását, és e megfigyelések alapján alkották meg naptáraikat, tartották szent ünnepeiket, áldoztak, vetettek-arattak, háborúztak, böjtöltek, vándoroltak. A régi időkben a csillagászat és az asztrológia még nem vált el egymástól, mint ahogy az ember sem a természettől, a megfigyelő sem a megfigyelttől.

A Hold segít a fogyásban

A felesleges kilókkal vívott harcban minden eszköz bevethető … még a Hold is! A Holddiéta – az egyik legkönnyebb és, valószínűleg a legműködőképesebb módszere étvágyunk és súlyunk kordában vagy legalább megengedhető korlátok között tartásának. Ez az egyike azon kevés diétának, melynek bizonyított hosszantartó hatása, ráadásul felébreszti érzéseinket és kitisztítja tudatunkat.

Mit gondol az asztrológus a nők elsárkányosodásáról?

Nem egy férfi szájából hallottam már, hogy azért nem szeretne nősülni, mert abból a nőből, akit feleségül vesznek, előbb-utóbb házisárkány lesz. Nőként persze az első zsigeri reakcióm a tiltakozás, de most mégis szeretném górcső alá venni, hogy asztrológiai szemszögből nézve milyen folyamatok járulhatnak hozzá ennek a nem is olyan ritka prekoncepciónak a kialakulásához.

Ezoterikus kalendárium 2011-re

Megjelent 2011 legbölcsebb határidőnaplója! Az Ezoterikus kalendárium határidőnapló és könyv is egyben, amely 416 oldalon tartalmaz asztrológiai előrejelzéseket, számmisztikai és Feng Shui naptárokat, a holdfázisok pontos adatait, kristályútmutatót, bűbájokat, napi életmód tanácsokat.

Uránusz a Kosban: merjünk játszani! (2.)

A játék nem más, mint kaland, felfedezés, öröm, eggyé válás azzal, amit játszunk. Ha pedig úgy tekintünk minden új dologra, hogy játszva kipróbálunk, felfedezünk valamit, eggyé válunk vele, akkor abban nincs semmi félelmetes.

Uránusz a Kosban: új dolgok kezdete (1.)

Írásom apropóját egy ritka égi esemény adja: az Uránusz bolygó május 28-án belépett a Kos jegyébe. Utoljára kb. 84 éve járt itt a tavaszponton, tehát földi mértékkel nézve ez ritkán előforduló esemény, ráadásul az Uránusz a nagyméretű és lassú mozgású bolygók közé tartozik, így jegyváltása mindenképpen jelentős eseményeket hozhat életünkben.