Diéta a csillagjegyek szerint (2.)

Sorozatunk első részében arról volt szó, hogyan kerülhetjük el az elhízást, illetve miként fogyhatunk le, ha figyelembe vesszük a születésünknek megfelelő csillagjeggyel együtt járó alkati sajátosságokat. A szerző a Kostól a Szűzig elemezte a csillagjegyeket, most a Mérlegtől elindulva a Halakig halad. Kiresné Vincze Ilona parapszichológus, reiki mester írása.

Kevesebb cukor, több nyugalom javasolt

Mérleg: szeptember 23. – október 23., uralkodó bolygó: Vénusz, elem: levegő.

Testalkat: húsos, kerek, formás vállak, fejlett mellek (férfiak esetében mellizmok), erőteljes, izmos lábak.
Kockázati zóna: köldök alatti rész érzékeny, ott komoly zsírlerakódásokra hajlamos, a mellek, arc, nyak, vállak, karok is vaskosodhatnak a hízás következtében. Lehet mondani, hogy a Mérleg szülött „harmonikusan” hízik el, minden testrésze egyenletesen feltöltődik.
Táplálkozási hibák: túl sok cukros és zsíros étel. Kiemelem az édességeket, mert a Mérlegek fokozottan hajlamosak ezekből többet fogyasztani, pedig a cukorbetegség náluk sajnos gyakori probléma. Előfordulhat hízás az egészségtelen életmód miatt (ünneplések, ivászatok, nagy zabálások barátokkal), hiszen a Mérleg szeret kitenni magáért a főzésben, sütésben, tálalásban.
Feladat: a nyugalom megteremtése kulcsfontosságú! Kevesebb buli, szórakozás, több pihenés és regenerálódás. Több kenyér, müzlik, és ami tilos, az a nassolás és az italozás! Este egy kutyabenge (kutyafa) tea, ami máj- és epetisztító is egyben.

Hajlamos a hízásra, igényli a levegőt, szabadságot

Skorpió: október 24. – november 22., uralkodó bolygó: Mars, Plútó, elem: víz.

Testalkat: izmos, húsos, alsó testtáj fejlett, a lábak sportosak, erősek.
Kockázati zóna: elsődlegesen has és csípő, de a Skorpió esetében a hízás bármelyik testtájékot érintheti, ez alkati vagy örökletes kérdés.
Táplálkozási hibák: túl bőséges étkezések, sok cukor, cukros ital, energiaital stb. Mozgáshiány és ülőmunka hatására is képes elhízni. Az éjszakai bulizgatások sem tesznek jót az emésztésének.
Feladat: A legtöbb Skorpió szeret mozogni, igényli a levegőt, szabadságot, heti 2000 kcal ledolgozása elsősorban mozgással lehetséges az esetükben! Édes gyümölcsök fogyasztása nem ajánlott, cukor nélküli kávé és tea, grillezett húsok és zöldségek, halak és párolt ételek legyenek elsősorban a tányérján! Este csalánteával tudja a cukorszintjét csökkenteni és a felesleges vizet kihajtani a szervezetből.

Az alkohol tilos, több mozgás szükséges a tiszta levegőn

Nyilas: november 23. – december 21., uralkodó bolygó: Jupiter, elem: tűz.

Testalkat: hosszú testarányok, fejlett, erős izomzat, harmonikus testfelépítés.
Kockázati zóna: köldök alatt, csípő, fenék, comb, a Nyilasok nem híznak arányosan.
Táplálkozási hibák: túlságosan kalóriadús étkezés, túl sok alkohol. Hízás oka elsősorban mozgáshiány és a szennyezett városi környezet és levegő.
Feladat: heti rendszerességgel végzett sport a szabad, de lehetőleg tiszta levegőn. Vízpart, hegyek lennének a legmegfelelőbbek, de hajnalban a parkok is jók a mozgásra, mikor még nem indult be a forgalom. Mindenféle kardio mozgás ajánlott, amihez kedve van. Sok zöldséget kell ennie, az alkohol tilos! Csökkenteni kell a kalóriaszámot, kerülni a zsírokat, a sok fehérjét! Az este elfogyasztott nyírfatea vér- és májtisztító hatású számára.

Kevesebb stressz, a nassolás kizárva

Bak: december 22. – január 20., uralkodó bolygó: Szaturnusz, elem: föld.

Testalkat: egyes esetekben vékony alkat, törékeny csontozattal, hosszú végtagokkal, de lehet robusztusabb is, erős csontozattal, rövid izmos végtagokkal. A Bakok izomzata általában kötött, és a háj is kemény és feszes rajtuk. Sajnos a zsigeri zsír is megjelenik, ami nagyon sok betegség táptalaja lehet.
Kockázati zóna: has, fenék, combok, nők esetében az egész testre kiterjed a zsírosodás.
Táplálkozási hibák: nehéz ételek fogyasztása, hízásra hajlamosítja a stressz, hajszolt életmód, anyagi gondok, álmatlanság, túlalvás.
Feladat: kevesebb stressz! Jó időbeosztás, egészséges életmód, kiegyensúlyozottság, laza, könnyű sportok, csapatsportok. Legyen 3 fő étkezés, a nassolás tilos! Könnyű, változatos étrendet kövessen! Csökkentse a zsírfogyasztást, ne egyen hüvelyeseket, de gyümölcsöket sokat! Este ajánlott a cseresznyeszár tea, amely vértisztító, vízhajtó, hashajtó, salaktalanító hatású.

Ne hagyja ki a reggelit, igyon több vizet

Vízöntő: január 21. – február 18., uralkodó bolygók: Szaturnusz, Uránusz, elem: levegő.

Testalkat: izmos, széles váll, hosszú, izmos végtagok, általában sportos alkat.
Kockázati zóna: a test közepe (has, gyomor, csípő), arc, nyak, fenék.
Táplálkozási hibák: hajlamos reggel semmit sem enni, ezért napközben nassolgat. A hízást segíti a stressz, időhiány, rossz alvás és az évek múlása is.
Feladat: csökkenteni a stresszt és rengeteget mozogni! Főétkezések között sok vizet fogyasszon, édesség, alkohol tilos! Este javasolt a zöld tea, ami idegnyugtató, emésztést segítő.

Kerülje az ülőmunkát, naponta legalább 1 órát mozogjon

Halak: február 19. – március 20., uralkodó bolygók: Neptunusz, Jupiter, elem: víz.

Testalkat: telt, kerekebb formák, főleg csípő alatt. Kevés keményebb izomzat, több zsír.
Kockázati zóna: mindenütt testszerte.
Táplálkozási hibák: túl sok zsír és cukor, keményítő, kevés fehérje és zöldség fogyasztása. Hízást okoz az elhanyagolt egészség, az unalom, a szervezet vízvisszatartása.
Feladat: napi legalább 1 óra mozgás, legjobbak a kardio edzések (futás, úszás, kerékpár), érdemes sokat állni, az ülőmunkát kerülni, ha lehet! Időnként kalcium- és magnéziumpótlásra van szükség, ezeket kúraszerűen kell bevenni! Ajánlott kalóriadús reggelik fogyasztása, zöldség és gyümölcs rendszeres beillesztése az étrendbe. Kerülje a cukrozott ételeket, italokat! Este javasolt eperlevél tea, ami tisztító és vízhajtó hatású.

Kiresné Vincze Ilona
parapszichológus, szakíró, reiki mester
(személyiségelemzés, gyereknevelési és párkapcsolati tanácsadás a numerológia, kronobiológia, asztrológia segítségével, Bach-virágterápia, reiki kezelések, képzések, egyedi kártyakirakások)
Bejelentkezés: +36 (30) 570-3449szamdoktor@gmail.com

(Vége)

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Diéta a csillagjegyek szerint (1.)