Diéta a csillagjegyek szerint (2.)

Sorozatunk első részében arról volt szó, hogyan kerülhetjük el az elhízást, illetve miként fogyhatunk le, ha figyelembe vesszük a születésünknek megfelelő csillagjeggyel együtt járó alkati sajátosságokat. A szerző a Kostól a Szűzig elemezte a csillagjegyeket, most a Mérlegtől elindulva a Halakig halad. Kiresné Vincze Ilona parapszichológus, reiki mester írása.

Diéta a csillagjegyek szerint (1.)

Manapság rengeteg fogyókúrás recept, divatos diéta, fogyasztószer áraszt el bennünket. Sokan próbálják ki ezeket, sajnos hatástalanul. Ha van is némi változás, az nem tartós, az illető hamar visszahízza a leadott kilókat. Olyan is akad, aki még rá is hízik az indulási testsúlyára, és végképp elkeseredik. Kiresné Vincze Ilona parapszichológus, reiki mester írása.

Hold és wellness

A Földhöz legközelebbi égitest kétségtelenül hat az életünkre, és ha jobban odafigyelünk arra, hogy kövessük a ritmusát, visszatalálhatunk egy természetesebb, kiegyensúlyozottabb élethez. Ha szabadságra megyünk, vagy egyszerűen csak kényeztetésre vágyunk a hétköznapokon, lepjük meg magunkat, a családot egy wellness programmal.

A holdciklusok hatásai – telihold

A holdtölte hatásait az is észreveheti, akit bővebben nem érdekelt ez a téma. Ilyenkor feszültek, idegesek lehetünk, állítólag több a bűncselekmény, nagyobb a baleset veszélye, a feszültség a tetőfokára hág. Ezt gyakran az állatokon is megfigyelhetjük, vagy a gyerekeken, akik még kevésbé kontrollálják az érzelmeiket. Ilyenkor könnyen „elszakad a cérna”.

A gyógynövények és a csillagjegyek (12.) – Halak

 A Nap a Vízöntő jegyében halad, de február 22-én a Halak jegyébe lép (mely 330-360 fok ekliptikai hosszúság közt található). A nappalok február hónapban egyre hosszabbodnak, egy órával és 32 perccel növekednek, márciusban már erőteljesebb a nappalok hatása. A természet már ébredezik, a hóból, esőből begyűjtött nedvességet a fák rügyein, a bokrokon észlelhetjük, a korai, főként hagymás virágok merészen törnek a hóval tarkított felszín fölé.

A gyógynövények és a csillagjegyek – Vízöntő

A Nap a Bak jegyében halad, január 22-én a Vízöntő jegyébe lép (300-330 fok ekliptikai hosszúság közt található). A nappalok január hónapban már biztatóan hosszabbodnak, egy órával és egy perccel növekednek. Februárra ez a folyamat folytatódik, egyre több a fény. A természet még jól láthatóan dermedten pihen, erőt gyűjt, a téli álom a legteljesebb, a fagyos éjszakákat hideg nappalok követik. Gyakori a havazás, az ónos eső, jégpáncél borítja a vizek felületét. A téli hórétegből a hónap végére a növények begyűjtik a nedvességet.

A gyógynövények és a csillagjegyek – Bak

A Nap a Nyilas jegyében halad, azonban december 22-én a Bak jegyébe lép (270-300 fok ekliptikai hosszúság közt található). A nappalok december hónapban a legrövidebbek, leghosszabbak az éjszakák. Bekövetkezik a téli napforduló, ami a csillagászati tél kezdetét jelenti. A természet pihen, erőt gyűjt, leállt a fák nedvkeringése, eljött a téli álom, a fagyos éjszakákat hideg nappalok követik. A gyógynövények közül a fák csupasz lombkoronájából már jól láthatóan előtűnik a fehér fagyöngy.

A gyógynövények és a csillagjegyek: Nyilas

A Nap a Skorpió jegyében halad, azonban november 22-én a Nyilas jegyébe lép (240-270 fok ekliptikai hosszúság közt található). A nappalok november hónapban már 1 óra és 14 perccel rövidebbek, mint októberben voltak. Az éjszakák 15 órán át tartanak, hamar besötétedik. A természet elcsendesedik, a falevelek élettelenül lehullottak, leáll a fák nedvkeringése. A gyógynövények közül előtűnik a fehér fagyöngy, az orvosi kálmos. A fagymentes helyeken még piroslik a csipkebogyó, termését kínálja begyűjtésre, téli raktározásra. A boróka illatos bogyóterméseit érdemes összegyűjteni. Eljött a káposzta savanyításának ideje.

A gyógynövények és a csillagjegyek – Skorpió

A Nap a Mérleg jegyében halad, azonban október 22-én a Skorpió jegyébe lép (210-240 fok ekliptikai hosszúság közt található). A nappalok október hónapban már 1 óra és 42 perccel rövidebbek, mint szeptemberben voltak. A természet őszi színpompáját felváltja a barnulás, a falevelek élettelenül lehullnak, majd csendesen lassul le a fák nedvkeringése a téli álom előtt. A gyógynövények közül a csalán, a zeller, cékla, a fokhagyma, a fekete nadálytő, a macskagyökér, a gyermekláncfű gyökereit érdemes begyűjteni. A galagonya, az alma, a homoktövis, a csipkebogyó, a dió, a birsek és a bokormogyoró termése kínálja magát begyűjtésre, téli raktározásra.

A gyógynövények és a csillagjegyek – Mérleg

A Nap a Szűz jegyében halad, azonban szeptember 22-én a Mérleg jegybe lép (hossza: 180-210 fok közé esik). A nappalok hosszúsága csökken, szeptemberben a naphossz már megegyezik az éjszakákéval, elérkezik az őszi napéjegyenlőség (aequinoctium) ideje. Kezdetét veszi a csillagászati ősz. A hajnali égbolton gyorsan magasba emelkedik a Vénusz, szerényen hozzá csatlakozik a Szaturnusz. Búcsúzik a nyár!