Diéta a csillagjegyek szerint (1.)

Manapság rengeteg fogyókúrás recept, divatos diéta, fogyasztószer áraszt el bennünket. Sokan próbálják ki ezeket, sajnos hatástalanul. Ha van is némi változás, az nem tartós, az illető hamar visszahízza a leadott kilókat. Olyan is akad, aki még rá is hízik az indulási testsúlyára, és végképp elkeseredik. Kiresné Vincze Ilona parapszichológus, reiki mester írása.

Nem szabad feladni, de érdemes mindenkinél megvizsgálni, milyen alkat, és milyen személyiség, mert van, aki hajlamos a hízásra, van, aki csak lusta, és azért hízik, hiszen nem vagyunk egyformák. Ha ismerik az aszcendens jegyét is, akkor érdemes a leírtakat kombinálni, hiszen a legtöbb ember vegyes alkat.

Van még egy tényező, mely befolyásolja a testfelépítést és a hízásra való hajlamot, ez pedig a hónapok végén születés! Ilyenkor még az előző csillagjegy is beleszól az illető életébe. Van, akinél az aszcendens erőteljesebb hatású, mint a saját csillagjegye. Ezt is figyelembe kell venni!

Kevesebb zsír és cukor, több szex

Kos: március 21. – április 20., uralkodó bolygó: Mars, elem: tűz.

Testfelépítés: általában arányos, jó felépítésű a Kos ember, nők, férfiak egyaránt, vastag, erős csontozattal megáldva, az alsó- és felsőtest is egyformán fejlett, sportos alak.
Kockázati testzóna: az egész testen lehet elhízás, de legszembetűnőbben a gyomortájékon, a hason és a csípőn (ezt a legnehezebb megszüntetni sajnos…)
Táplálkozási problémák: túl sok zsír és cukor az étrendben. Az évek során a hízás fokozódhat, főleg ülőmunka mellett, illetve sport és szex nélkül (lényeges az aszcendens is…). A másik rizikó a stresszes életmód, ami sok esetben a saját makacsságuknak köszönhető, az állandó rohanás napközben, az étkezések kapkodók, vagy ki is maradnak, helyettük este eszik sokat a Kos szülött.
Mit kell tenni? Heti 2-3 alkalommal állóképességi sportot űzni (úszás, túrázás, evezés, foci, kerékpár, futás), és szexuális tevékenység ajánlott (nőknek is!). Csökkenteni kell a túl sok zsírt, cukrot, fehérjét, helyette több rostosat, zöldséget, gyümölcsöt, gabonát enni! Este mentatea javasolt, ami nyugtató, és javítja a bélműködést. Ha beválik, napközben is érdemes fogyasztani.

Zsírszegény, fehérjedús, változatos étrend

Bika: április 21. – május 21., uralkodó bolygó: Vénusz, elem: föld.

Testfelépítés: mindkét nem szülöttei teltek, húsosak, viszont a csontok vékonyak, a végtagok karcsúak, tehát a zsírréteg leginkább a törzset érinti.
Kockázati testzóna: csípő, fenék, comb, nyak (mint a bikának…).
Táplálkozási problémák: monoton, egyhangú táplálkozás, nála hízáshoz vezet a hirtelen változás, a szorongás, a munkával, partnerrel kapcsolatos probléma, valamint a lustaság és az unalom. Azt se feledjük, hogy a Bikák igazi hedonisták, nagyon szeretnek enni, inni. Ha e mellé gyenge akaraterő és lustaság társul, akkor van gond a testsúllyal.
Mit kell tenni? Az alsó végtagokat, lábat, combot, feneket keményen dolgoztatni! Séta, túrázás, kerékpározás, alkalmanként futás is ajánlott legalább heti 3-szor! Zsírszegény, fehérjedús, változatos és könnyű étrend, természetes, nyers saláták fogyasztása. A cukrot mással kell helyettesíteni, mert a Bika szülötteknek egyből zsírrá alakul a répacukor, főleg akkor, ha nem dolgozzák ki magukból a mozgással! Este egy valeriana (macskagyökér) tea, ami nyugtat és csökkenti az éhséget. (Véleményem szerint egy Bika szülött mindenképpen olyan diétát válasszon, amiben ízletesek az ételek, mert hamar megunja, ha nem finom, és el is felejti az egészet.)

Elhízás a szabad levegő és a sport hiánya miatt

Ikrek: május 22. – június 21., uralkodó bolygó: Merkúr, elem: levegő.

Testfelépítés: hosszú, vékony test, alul-felül keskeny, törékeny csontozat, vékony végtagok.
Kockázati testzóna: has, fenék, csípő.
Táplálkozási problémák: túl sok nassolás (csipsz, ropi, édességek stb.). Elhízás a szabad levegő és a sport hiánya miatt (és az aszcendens miatt is lehet, és az is lényeges, melyik havi Ikrek az illető. Egy május végi Ikrek szülött még a Bikából is kap jegyeket, ezért ő nem tipikus vékony alkat, hanem vegyes, de az is lehet, hogy teljesen a Bikára hasonlít!).
Mit kell tenni? Bármilyen szabadban végzett, aktív mozgás hasznos a diéta szempontjából, lényeg a levegőzés! Napi 4-szeri étkezés, rendszert vigyen bele, és ne legyen kapkodás, ne zacskóból egyen, hanem adja meg a módját (teríték, megfelelő idő). Halak, tenger gyümölcseinek fogyasztása, C-vitaminban dús gyümölcsök, zöldségek minden étkezéshez. Kávé és fekete tea ritkán, és a dohányzás tilos (neki árt legjobban a cigaretta füstje)! Este hársfateát fogyasszon, ami támogatja az emésztést és felfúvódás ellen is hatékony.

Túl sok édesség, zsíros tejtermékek

Rák: június 22. – július 22., uralkodó bolygó: Hold, elem: víz.

Testfelépítés: hosszú és vékony, alul természetes, kerekdedebb formákkal (has, fenék, csípő).
Kockázati testzóna: vállak, karok, gyomor, has, csípő (gyakori a vékony lábakon járó, elhízott felsőtestű Rák szülött).
Táplálkozási problémák: túl sok cukros étel (üdítők, sütik, lekvárok), zsíros tejtermékek, sajtok. A hízás oka a mozgáshiány vagy a test rossz regenerálódó képessége (túlzásba vitt sport, de leginkább munka) és az alváshiány. A Rák szülött aggódó típus, lelkileg sebezhető is, a csalódások hatására hajlamos az evésbe menekülni. Mivel erőteljes a Hold hatás, nála előfordulhat a jojó effektus, egyszer fogy, máskor hízik.
Mit kell tenni? Izomzatnövelő sporttevékenységet kell végeznie (súlyzózás, testépítés, aerobik, futás, tenisz), de ezeket is csak mértékkel űzze! Könnyű, cukormentes étrend javasolt, zsírszegény tejtermékek, a cukros üdítő tilos! A lelki béke megőrzésével is sokat tehet a Rák az ideális testsúlyáért. Este egy ginszeng tea, ami étvágyszabályozó, és hat az emésztésre is, serkenti. (Nem ajánlom viszont az álmatlanságban szenvedőknek, hogy lefekvés előtt fogyasszák, szerintem jobb délután meginni, mert felpörget.)

Zsírégetés, sok mozgás

Oroszlán: július 23. – augusztus 23., uralkodó bolygó: Nap, elem: tűz.

Testfelépítés: az Oroszlán nő és férfi jó felépítésű, húsos, erős csontozatú, izmos végtagokkal, általában sportos alkat.
Kockázati testzóna: köldök tájéka, alhas (az ego védelmére hasi hájat növeszt).
Táplálkozási problémák: túlzottan fehérjedús ételek, sok hús fogyasztása, hüvelyesek, mértéktelen alkoholfogyasztás. Hízás lehet a sport hiánya és a visszafogott vagy éppen teljesen hiányzó szex miatt is. Büszkesége megsértésére az Oroszlán túlevéssel reagálhat.
Mit kell tenni? Zsírégetés sok oxigént igénylő mozgással (futás, gyaloglás, úszás, síelés, jóga). Csökkenteni a fehérjebevitelt, több zöldség és gyümölcs, párolt ételek, rizs, tejtermékek fogyasztása ajánlott! Este pitypang vagy csalán tea, ami vízhajtó és tisztító hatású.

Kevesebb munka, rendszeres étkezés

Szűz: augusztus 24. – szeptember 22., uralkodó bolygó: Merkúr, elem: föld.

Testfelépítés: vékony test, vékony végtagok, de a kerek formák dominálnak.
Kockázati testzóna: has és csípő.
Táplálkozási problémák: rendszertelen étkezés, gyakran kapkodva eszik, hízik a túlzott fizikai igénybevétel és a tartós stressz miatt. Hajlamos a mértéktelenül végzett munkára, ami közben csipeget ezt-azt, mert sajnálja az időt a rendes étkezésre. A hízás miatt komoly önbecsülési problémái lehetnek, amit szintén nassolással kompenzál, és máris kialakul az ördögi kör… Augusztus végén született Szűznél fokozottabb a pocakosodás, mert az Oroszlánból is kap hatásokat.
Mit kell tenni? Ehet, amit szeret, de mindig ugyanabban az időpontban. Lényeg a rendszeres étkezés! Fehérjében és keményítőben (hús, hal) legyen dús a táplálkozás! Este füstike tea ajánlott, ami vértisztító, emésztést segítő, egyes esetekben hashajtó is. Adjon le a maximalizmusból, próbáljon néha lazítani, alakítsa ki a megfelelő napirendet!

Kiresné Vincze Ilona
parapszichológus, szakíró, reiki mester
(személyiségelemzés, gyereknevelési és párkapcsolati tanácsadás a numerológia, kronobiológia, asztrológia segítségével, Bach-virágterápia, reiki kezelések, képzések, egyedi kártyakirakások)
Bejelentkezés: +36 (30) 570-3449szamdoktor@gmail.com

(Folytatjuk)

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

A tavasz a testi-lelki megújulás ideje