Levegő elem: kíváncsi, nyughatatlan, sokoldalú

Mondhatjuk, hogy a levegő a legfontosabb elem számunkra, hiszen nélküle hamar elpusztulnánk. A levegő láthatatlan, mégis mindenhol ott van, körülvesz mindent. Éppen ezért a levegős ember információéhes, kíváncsi, sokoldalú, ez hajtja a tanulásra. Kiresné Vincze Ilona parapszichológus a víz, a tűz és a föld elem után a levegő elem titkait osztja meg velünk.

A levegő könnyű, minden teret betölt. Nélküle nem lehetne élet a földön, csak pár percig bírunk életben maradni nélküle, de ez egyénenként változó, mert a gyöngyhalászok, szabadtüdővel merülő sportolók sokkal tovább bírják.

A levegő mozgékony elem, sosem nyugszik, szél formájában mindenhová eljut. A szél viszont kiszámíthatatlan, sokszor irányt változtat, az erőssége is változó, a levegős ember ezért szereti a változatosságot, könnyen veszi a változásokat, igényli is, ám tudása felületes, hiszen a szél nem képes egy helyben maradni. Ha megun valamit, új kihívások elé néz, sosem merül el a részletekben. Az információkat begyűjti ugyan, de gyorsan ki is szállnak a fejéből, nem olyan szilárd és alapos, mint a földies ember.

A levegő elemű ember folyton nyüzsög, nem tűri a korlátokat

A levegős ember folyton nyüzsög, mozgékony, nem tud egy helyben lenni sokáig. Ő inkább összekötő, kerüli a konfliktust, inkább „kiszáll” a problémákból. A rutinmunka nem való neki, az unalom, az egyhangúság megöli őt. Az életterén is folyton változtat, nincsenek korlátai, rendkívül szabadságvágyó. Azt csinál, amit csak akar, az idejével is ő rendelkezhet. Nem szilárd, tehát kitartása nincs. Nagy hévvel belekezd dolgokba, aztán „elül” a szél, tehát nem fejez be semmit. Képtelen elmélyülni egy valamiben, ezért általában „félművelt”.

Rendkívül fontos viszont számára a kommunikáció, imád beszélgetni, fecsegni, ezekből is információkhoz jut. Neki a legmegfelelőbb a könnyű fajsúlyú irodalom, napilapok, bulvársajtó, ezekben kikapcsolódást nyer.

A levegős ember imád helyet változtatni, sokat költözik, akármikor külföldre is, utazik, világot lát. A levegőt, a szelet nem lehet korlátozni, tehát a szabadság nagyon fontos számára. Azt is mondjuk rá, hogy „szeles”!

Nem bosszúálló, de rendkívül kritikus

Lényeges neki az összeköttetés, kapcsolatteremtés, ám a drága idejét nem szereti másokért feláldozni. A haragja is hamar elszáll, nem bosszúálló, de rendkívül kritikus. A gyors reakció a jellemzője. Egy levegős ember a nagy terek híve, ezért kis lakásban, ablaktalan irodában nagyon szenved. Általában hideg a környezete, nem szokott egy helyen sokáig tartózkodni, lakni, dolgozni, nincs ideje felmelegedni. Sportolni is a szabadban szokott leginkább.

A levegő elem rugalmas és megfoghatatlan. Az ilyen ember nem képes kötöttségben élni, bezárva lenni, mindenáron szabadulni akar a korlátoktól. Sok esetben nem is a földön jár.

Numerológia – miért nincs a képletben csak levegős szám?

A képletben azért nincsen csak levegős szám, mert akkor a levegős embert semmi sem tartaná itt, elszállna az éterbe. A levegő elem mellett ezért mindig ott áll a földies aspektus, az tartja az illetőt a mátrixában! Általa képes „leszállni a földre”. A másik indok arra, miért nincsen csak levegős szám, az, hogy igazi szabadság a földi létben nem létezik!

A levegős ember sokszor „beszél a levegőbe”, jók az ötletei, de általában nem megvalósíthatók. Az átverés is ide tartozik, szeret füllenteni is. Éppen ezért az ügynöki, menedzseri munkát neki találták ki. Jó esetben sérelmeit hamar elengedi, kiszáll a problémás helyzetekből. A légörvény is ide tartozik, a levegős ember kommunikációja örvényével gyakran beszippant másokat, lehúzza őket, a gyengébb akaratúak nem tudnak kikeveredni belőle.

Képes vérig sérteni másokat, gúnyos megjegyzéseket tesz, azt hiszi, neki bármit lehet, ő szabad és korlátozhatatlan. Ha kell, rendesen viselkedik, jó a diplomáciai érzéke, de semmilyen érzelme nem tartós! A levegős elemű ember gyakorta „kiszellőzteti a fejét”, ez az egyik kedvenc mondása.

Sokan dohányoznak közülük, mert úgy érzik, hogy az megadja a szabadságot, a füst bármerre elszállhat, nem korlátozza semmi. Ahogy beszívják, ők is megkönnyebbülnek, eggyé válnak a füsttel.

Csillagjegyek (asztrológia) szerinti besorolás: Mérleg levegő, Ikrek levegő és Vízöntő levegő

Csillagjegyek alapján megkülönböztetünk Mérleg levegőt, Ikrek levegőt és Vízöntő levegőt.

Mérleg levegő: igényes, elegáns, főként a párválasztás érdekli

Aki a Mérleg levegőjével él, igényes, magas szellemiségű, mindenből a minőséget kedveli. Fontos számára az emberek véleménye, épp ezért sokat „mérlegel”, habozik, döntésképtelen. A saját véleményét legtöbbször elrejti, nem vállalja a következményeket, felelősséget. Szereti a társadalmi eseményeket, a reprezentálást, a külső alapján ítél meg mindent és mindenkit. Az elegancia nála alapkövetelmény, ő sosem menne farmerben színházba, koncertre. Elve, hogy mindennek adjuk meg a módját. Élete általában szerelmi örvényekkel van tele, elsődleges érdeklődése a párválasztás. Sajnos nehezen talál az igényeinek megfelelő társat.

Ikrek levegő: felületes, szereti az utazást, a kalandokat

Kettős jegy, tehát két személyisége is lehet. Óriási az információéhsége, nagyon felületes, lehet szélhámos, hazug, pletykás is. A partikat, utazást igencsak kedveli, a kalandokat még inkább. Az újdonság élteti, a változatos élet, változatos munka. Szereti a vidámságot, a bulit, mindig fiatal marad. A külsőségek fontosak számára. Okos, és jól tárgyal, jellemző, hogy szívesen és sokszor randevúzik, nem tudja megunni a változatosságot. Némelyikük kimondottan hűtlen típus, de ez persze nagyban függ a személyiségszámától

Vízöntő levegő: szabad szellmű, okos és független

Szimbóluma az udvari bolond. Szabad a szellemisége, bármit megtehet, ő még a királyt is kigúnyolhatja. Különleges eszméket képvisel, lázad, felforgat. Igazi forgószél típus! Ha elnyomást tapasztal, a Vízöntő levegője berobban, olyan, mint egy oxigénpalack, ami nyílt lánggal érintkezik. Ez váltja ki a forradalmat, ellenállást.

A Vízöntő képes a világot is kiforgatni a sarkaiból. Kimondottan szabad szellemű, amellett rendkívül okos, előrelátó, független, mindig más a véleménye mindenről. Egy Vízöntő ember mindig hirtelen világosodik meg, vagy feltalál valamit.

Negatív esetben ravaszság, átverés, csalás jellemzi, zsenialitását rossz célokra használja. Komoly gondjai lehetnek a mértékkel, gátlástalan, nincs határ és szabály a számára.

Dupla elemű számok, föld és levegő együtt: 5-ös, 6-os és 8-as

Dupla elemű számok az 5-ös, 6-os, 8-as, a föld és a levegő egyaránt érvényesül náluk. Természetesen ezt is szabad akaratukból működtetik, bár a legjobb az lenne, ha kiegyenlítetten hasznosítanák az elemeket. A vegyes elemű számok közül az 5-ös inkább levegős, a 6-os jó esetben kiegyenlített (a Mérleg két serpenyője), a 8-as pedig inkább földies aspektusú.

5-ös levegős aspektus (Ikrek): kapcsolatokat épít és csapong.

Az Ikrek levegője, összeköti az embereket, kapcsolatokat épít, nagyon kíváncsi, minden érdekli. Csapong ide-oda, mindig változik a széliránya. A mátrix közepe, emiatt szeretne kitörni belőle, nem bírja a rabságot, korlátozást. Időérzéke nincs, ő azt csinál, amit akar. Önfejű, szabadságvágyó, kalandvágyó. Sokszor keveredik veszélyes kalandokba, nincs félelemérzete.

Párkapcsolati szinten megbízhatatlan, több kapcsolata is lehet egyszerre. Szálldos virágról virágra a kapcsolatban is. Ő az, aki a legkönnyebben kiszáll a problémákból, de nagyon kritikus! Imádja a levegőt, a nagy teret, a repülést. A szabad madár a szimbóluma. Sok esetben a káosz uralja az életét, de ő jól érzi magát benne, az az ő rendszere, és át is látja. Fizikai munkára alkalmatlan, gyengék a vállai, a kezei. Semmiben nem mélyed el igazán, csak a felszínt kapargatja, de széles a látóköre, remekül improvizál. Nagyon jókedvű, vidám, emiatt népszerű is.

6-os levegős aspektus (Mérleg): szellemi társra, szerelemre, gazdagságra, harmóniára vágyik.

A Mérleg tulajdonságait hordozza. Fontos számára a gondolat szabadsága, ezért szellemi társra vágyik. Olyan szél, mely halkan, finoman fújdogál, de állandóan mozgásban van, nincs szélcsend. Harmóniára törekszik, épp ezért minden kell neki: szerelem, gazdagság, otthon, igényes szórakozás. Egész életében az ideális társat keresi, általában sok kapcsolata van, mindent kipróbál, és sokat csalódik is.

Ha valaki tartós kapcsolatra törekszik a levegős jegyűekkel, akkor sosem lehet unalmas, mindig meg kell újulnia valamilyen szinten. Ez alapkövetelmény náluk, ők nem szeretnek unatkozni a kapcsolatban. Sajnos a 6-osok nagyon adnak a külvilág véleményére, sok esetben semmilyen saját elképzelésük nincs, döntéseikben határozatlanok és nagyon nehezen választanak.

8-as levegős aspektus (Vízöntő): kénytelen tisztelni a törvényt, becsületes és óvatos.

Ez egy ellentmondásos szám, minden téren. A Vízöntő levegőjét működteti, vezetése inkább hatalomfitogtatás. A levegő elem hatására ki akar törni a korlátokból, ám a szaturnuszi energia megfékezi ebben, kénytelen betartani a törvényt és a határain belül maradni. A Vízöntő egyik uralkodó bolygója éppen ezért a Szaturnusz, mert ő hivatott megakadályozni a szabadosságot, gátlástalanságot.

A 8-as a végtelent szimbolizálja, ez a levegős aspektus, hiszen a levegő határtalanul terjeszkedik. A Bak földje nagyon erőteljes, emiatt a 8-asok többsége becsületes, ösztönösen fél a kiegyenlítődéstől, ezért inkább óvatos, csak akkor kockáztat, ha biztos a sikerben. A Szaturnusz és az Uránusz találkozásakor mindig robban valami! Ezért a 8-asok sikerei, hatalma sok esetben nem egész életre szólnak, megismerik a megpróbáltatásokat is. A 8-as a kapcsolataiban is mindig a saját igazát akarja bizonyítani…

Végszó helyett: figyeljünk arra, mit üzen a numerológia és az asztrológia

Láthatják tehát, mennyi mindent kell figyelembe vanni, ha meg akarunk ismerni valakit. De más téren azért izgalmas is. Az a legelső dolog, hogy önmagunkat próbáljuk elhelyezni a világban, ehhez nyújtanak nagy segítséget a különböző elemző módszerek, például a numerológia és az asztrológia.

Remélem, cikksorozatommal tudtam segíteni abban, hogy legalább hétköznapi értelemben megismerhessék a különböző személyiségtípusokat.

Kiresné Vincze Ilona
parapszichológus, szakíró, reiki mester, okleveles aquafitness instruktor
(személyiségelemzés, gyereknevelési és párkapcsolati tanácsadás a numerológia, kronobiológia, asztrológia segítségével, Bach-virágterápia, reiki kezelések, képzések, egyedi kártyakirakások)
Bejelentkezés: +36 (30) 570-3449
E-mail: szamdoktor@gmail.com

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Föld elem: szilárd, gyakorlatias, megbízható