Milyen szagú az Ön élete?

Az első, és ez idáig legemlékezetesebb FengShui tanácsadásom pár éve történt. Vásárlás közben, a helyi piacon összefutottam egy régi ismerősömmel, nevezzük Katalinnak. Ápolt, csinos nő, ahogy eddig mindig, kifejezetten jól nézett ki. Régen találkoztunk, megkérdeztem, hogy érzi magát. Mély levegőt vett. Az első légvételtől az utolsóig ömlött a panasz belőle. Csak sorolta és sorolta a negatív történéseket:

Légtisztító növények

Következő alkalommal, amikor tisztítószereket megyünk vásárolni, gondolkozzunk el azon, hogy mi lenne, ha nagylevelű növényeket vásárolnánk a lakás minden szobájába. Ráadásul a növények feng shui szempontból is hasznosak lehetnek számunkra, a megfelelő helyen.

Fogyás az öt elemmel

Korunk egyik népbetegsége az elhízás és a cukorbetegség is összefüggésben áll az öt elemen alapuló életmóddal. Az elemek körforgásának ismerete a súlyproblémák leküzdésében is segíthet.

Az öt elem és egészségünk

„Az étkezés maga a mennyország” – tartja egy kínai közmondás. Gyógymóddá tehetjük táplálkozásunkat, azaz úgy étkezhetünk, hogy minden élethelyzetben biztosítsuk testünk, szellemünk és lelkünk egészségét. A kínai öt elem kölcsönhatásait figyelembe véve harmonizálhatjuk étrendünket is.

Jin-jang étrend az egyensúlyért

A kínai tanítás szerint minden élőlény két ellentétes erőből épül fel. Az a két ellentétes erő a jin és a jang. Ezen erők kiegyensúlyozásával harmóniában élhetünk, ha felborul az egyensúly megbetegedhetünk. Ezért érdemes figyelmet szentelni annak, hogy táplálkozásunkban is egyensúlyban legyenek.

Mit árul el az energiaszámunk?

Az energetikai számunk az előre nem tervezett, ösztönös hatást jelzi, amit a külvilág felé sugárzunk, emberek társaságában, akikkel csupán egy röpke pillanat erejéig találkozunk, vagyis a spontaneitásunkat.

A karakterszám és a belső gyermek

Hogyan kezeljük, neveljük gyermekünket egyéniségének megfelelően? Miért viselkedünk stresszhelyzetben néha gyerekesen, furcsán? A karakterszám a gyermekkori énünkről és a belső gyermekről is vall, ezért választ adhat ezekre a kérdésekre.

Mit árul el a karakterszámunk?

A 9 Csillag Ki asztrológia segítségével a születési dátumunk alapján a Gua számunk mellé a karakterszámunkat is kiszámíthatjuk, mely a belső természetet, a belső világot, spirituális beállítottságot tükrözi.

Mit árulnak még el a Gua számok?

Személyes Gua számunk megmutatja gondolkodásunkat, nyitottságunkat és karrierlehetőségeinket, illetve szakmai irányultságunkat, a munkánkhoz való viszonyunkat általában és szociális viselkedésünket is. Megmutatja belső világunkat, hogyan juttatjuk érvérnyre a világban, hogyan éljük mindennapjainkat.

Feng Shui és párkapcsolati asztrológia (2)

A kínai 9 Csillag Ki asztrológia segítségével kiszámított Gua számunk és partnerünk száma alapján megtudhatjuk, mennyire illünk össze. A társas, szerelmi és szexuális kapcsolat tükrében lássuk, hogyan hatnak egymásra a Gua számokhoz tartozó elemek és hogyan befolyásolják életünket és kapcsolatainkat.