Légtisztító növények

Következő alkalommal, amikor tisztítószereket megyünk vásárolni, gondolkozzunk el azon, hogy mi lenne, ha nagylevelű növényeket vásárolnánk a lakás minden szobájába. Ráadásul a növények feng shui szempontból is hasznosak lehetnek számunkra, a megfelelő helyen.

Top 10 légtisztító szobanövény

  1. Areca pálma
  2. Bambuszpálma
  3. Törpe datolyapálma
  4. Boston páfrány
  5. Szobai futóka
  6. Angol borostyán
  7. Dárdás vesepáfrány
  8. Béke liliom
  9. Közönséges szobafikusz
  10. Csüngőágú fikusz

Hogyan „működnek” a légtisztító növények?

Következő alkalommal, amikor tisztítószereket megyünk vásárolni, gondolkozzunk el azon, hogy vegyünk inkább nagy levelű növényeket a lakás minden szobájába. Csökkentik az egészségtelen anyagokat, valamint a levegőben lévő baktériumokat és gombákat, miközben biztosítják a szükséges páratartalmat a légzőszervi és allergiás betegségek legyőzéséhez.

B.C. Wolverton szerint, aki egy nyugalmazott NASA kutató, a beltéri légszennyezettség komoly fenyegetést jelent az egészségre. Annak megállapításához, hogy a föld hogyan termeli és tartja fenn a tiszta levegőt a növények által, Wolverton és a NASA tudósai ellenőrzött környezetben tanulmányozták a növényeket. A kutatók megtudták, hogy a légtisztító szobanövények tisztítják és frissítik a levegőt az otthonokban és az irodákban, megvédve az embereket a káros toxinok, például az ammónia, a formaldehid és a benzol hatásaitól.

Éveken keresztül, az embereknek azt mondták, hogy tartózkodjanak az épületekben szmog figyelmeztetés alatt. Ma, az ismert beltéri szennyező anyagok éppen annyira ijesztőek. Az azbeszt, a rovarirtó szerek, a mosószerek és az oldószerek füstjei, a szőnyegből, a függönyökből, a szigetelésből vagy az üvegből eredő szálak – nem is beszélve a penészről és a dohányfüstről – mind szükségessé teszik a takarítást, melyet az Anyatermészet tud legjobban megoldani. A légtisztító növény levelei képesek beszívni a szennyező anyagokat, és elküldeni őket a gyökérnek, ahol a mikrobák élelmeivé válnak.

Légtisztítás természetes módón

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki a légtisztító szobanövényeinkből, úgy helyezzük el őket, hogy mindegyik körül legyen hely a légmozgásnak. Tartsuk a levegőt nedvesen a növények segítségével. Kerüljük az olyan helyeket a szobában, ahol hirtelen hőmérsékletváltozás van. A szennyező anyagokat a levelek szívják be, tehát tartsuk tisztán a leveleket a portól, óvatosan törölve őket egy nedves kendővel.

A jövőben az emberiség a környezeti szennyeződést légtisztító növények segítségével fogja tisztítani. Most elég az, ha minden szobába teszünk növényeket, hogy a családunk tiszta levegőt szívjon.

Feng Shui Tippek

A kerek levelű növények a Feng Shui szerint a pénzre hasonlítanak – így a Gazdagság, siker (délkelet, fa elem) területen pénzügyi szerencsét is hoznak. Otthonunk keleti – Egészség, család területén, ahol szintén a fa elem az uralkodó, támogatnak bennünket a növények. Erre a két területre ne tegyünk szúrós és hegyes levelű növényeket, virágokat, ha lehet., főleg az egészség területre, mert a támadást, hegyes, szúrós eszközöket képviselik. A déli Hír, hírnév területen lehet az ablakban kaktuszféle: jobban bírja a szárazságot és az itt elhelyezett kaktuszok a feng shui szerint védenek betörések ellen. Hálószobába azonban mindenképp csak óvatosan tegyünk növényeket. Míg nappal fotoszintetizálnak és oxigént állítanak elő, éjjel a növények is oxigénnel lélegeznek így kevesebb jut nekünk. Hegyes, éles levelű növényt pedig semmiképp ne rakjunk be a hálóba. Ha hálószobánk olyan területre esik, ahol szükséges a fa elem támogatása, ne élő növényt, hanem más fa elemet szimbolizáló tárgyat, képet tegyünk oda: fa bútor vagy dísztárgy, papír, könyv, tapéta, növényi eredetű textilek, függőleges csíkozás, virágminta és a zöld szín is ide tartozik többek között, és a magas, hosszúkás tárgyak szintén. Ha nem a hálóban van a Fa terület a víz elem is támogatja. Mozgó (jang) vizet (csobogó, vizesblokk) – mely a Fa elemet támogatja – szintén ne tegyünk a hálóba. A déli tűz területre se, mert kioltja a lobogó tüzet. (Ritka kivételek akadnak, ha éppen csitítani kell a túl sok tűz elemet védelem érdekében.

(Forrás: Légtisztító növények, Mit üzen a lakás?)