Feng Shui és párkapcsolati asztrológia (2)

A kínai 9 Csillag Ki asztrológia segítségével kiszámított Gua számunk és partnerünk száma alapján megtudhatjuk, mennyire illünk össze. A társas, szerelmi és szexuális kapcsolat tükrében lássuk, hogyan hatnak egymásra a Gua számokhoz tartozó elemek és hogyan befolyásolják életünket és kapcsolatainkat.

A Gua számok és elemek kapcsolata

20100523-5elemA Feng Shui szerint öt elem elem létezik: víz, fa, föld, fém, tűz. Minden Gua számhoz is tartozik egy az öt elem közül:

1 víz elem,
2, 5, 8 föld elem;
3,4 fa elem;
6,7 fém elem,
9 tűz elem

Az elemek háromféle kapcsolatban lehetnek egymással az elemek körforgásai szerint:

Támogató ciklus: örömteli, vonzó, építő;
Romboló, vagy ellenőrző ciklus: konfliktusos, kihívó, szembenálló, szüntelen ellenőrzést szülő;
Az azonos elemek többnyire semlegesen viszonyulnak egymáshoz.

Örömteli találkozások

Az támogató ciklus elemei egymást követik a sorban, jótékonyan, harmonikusan hatnak egymásra, így ideális, beteljesülést hozó szerelmi kapcsolatra számíthatnak.

Víz és Fa: Szinte irigylésre méltó kapcsolat, könnyen egymásra találnak. A hálószobájuk valóságos szentély, ahol nincs szükségük szavakra, hogy gyönyört adjanak egymásnak. Megérzéseikre hallgatva szavak nélkül is megértik egymás legbelsőbb kívánságait.

Fa és Tűz: Különbségeik ellenére is jó a kapcsolatuk. Egyetlen előfeltétele, hogy mindig figyeljenek saját és egymás szükségleteire. A köztük vibráló szexuális vonzerő drámai és nem mindennapi lehet.

Tűz és Föld: példaértékű kapcsolat, szinte mindig, minden körülmények között képesek egymásra figyelni. Egymás iránti törődésük, tapintatuk megakadályozza a különbségeikből kipattanó feszültséget. Szexuális életükre a feltétlen odaadás jellemző.

Föld és Fém: Te és én egyek vagyunk. Könnyen egymásra találnak, többnyire egy hullámhosszon vannak. Bár egyikük sem mondható tüzes szeretőnek, egymást mégis kellemes, finom módon örvendeztetik meg.

Fém és Víz: Maga a vak megértés, szinte minden helyzetben és körülmények között. Szerelmi fészkük mindkettőjüknek boldogságot okozhat, ha a Fém legalább néha lemond a vezető szerepről és enged partnere kívánságainak, igényeinek. Odaadó, zökkenőmentes szexualitás forrása lehet ez az apró fortély.

Ellenőrző és romboló kapcsolat

Feszültség és konfliktus gyakran előfordulhat, de nem feltétlenül van teljes kudarcra ítélve a kapcsolat akkor se, ha két ellentétes, egymást ellenőrző vagy gátló jegy találkozik. Ez a feszültség mozgatórugó vagy tápláló energia is lehet, de néha heves vitákban törhet ki. Önfegyelemmel a dominanciára való hajlam és a érdekellentétek kordában tarthatók, megfékezhetők. A közös célok kitűzése segíthet. A veszélyforrás a kommunikációban rejlik: könnyen félreérthetik egymást, és ez sok vita forrása lehet, továbbá az is, ha eltérő ütemben fejlődik személyiségük. Ez azonban nem azt jelenti, hogy menthetetlen a kapcsolat. Néha éppen ezek a feszültségek segítik hozá mindkettőjüket egy sokkal erősebb lelki-szellemi fejlődéshez.

Víz és Tűz: életünk nélkülözhetetlen elemei és egymás számára is azok lehetnek. Igazi se veled-se nélküled kapcsolat, de meg kell tanulniuk alkalmazkodni egymáshoz. Ha ez sikerül, hosszú évekig élvezhetik egymás társaságát. A szexuális vonzalom egymás megismerésekor természetes, a kíváncsiság és a borzongató első simogatás élménye azonban az évekkel fakulhat, főleg a Víz számára lehet túl sok a Tűz perzselő energiája.

Tűz és Fém: Élhetnek békében, de meg kell tanulniuk elengedni, nem túlzottan birtokolni egymást. Teret kell adniuk egymásnak az önálló fejlődésre is és akkor póráz nélkül is mindig visszatér kedvesünk. Kettejük vonzalma sok gyönyör forrása lehet, de a tomboló érzelmek és hullámok hatására a Fém úgy érezheti, túl sokat várnak tőle.

Fém és Fa: Itt is fontos, hogy teret tudjanak adni egymásnak és engedjék, hogy a másik eltérő nézetet valljon. Kapcsolatukban kulcsfontosságú az elfogadás. Ha a fém visszafogja követeléseit, igényeit, nem gázol végig a Fa akaratán.

Fa és Föld: Az ellentétek vonzzák egymást és kezdetben érdekes is lehet ez a különbözőség, mely mágnesként vonzza őket egymáshoz, de később elhidegülést okozhat. Elvárásaik, kommunikációjuk a világgal és egymással nagyon eltérő lehet., gyakran eltér a véleményük alapvető dolgokban is,ezért sok toleranciára lesz szükségük, főleg a Fa részéről lesz erre szükség,lehetőleg a megfelelő időben.

Föld és Víz: E kapcsolat motorja az érzelem háza, a szív. Érzelemvilágul távol áll egymástól, de ellenszer lehet az érzelmek gyakori és őszinte cseréje. Bátran osszák meg egymással gondolataikat és ne mulasszák el kimondani: Szeretlek. Valószínűleg nekik kell legtöbbet munkálkodni azon, hogy működjön a kapcsolatuk, de ez lehet szerelmük fokmérője is. A hálószobában is lehetnek konfliktusok a Víz „folyékonysága” és a „Föld maradisága” miatt.

Azonos elemek kapcsolata

Szerencsések azok a szerelmesek, akiknek a számaik, elemeik megegyeznek egymással. Kapcsolatukat szinte állandó összhang jellemezheti, megértik egymást, otthonukban nem jellemző az érzelmi hullámzás. Nem jellemzőek a viharos jelenetek, sem pozitív, sem negatív értelembe, inkább csendesen, kéz a kézben haladnak egymás mellett az élet útján, szeretetük soha nem szűnik meg. Jó eséllyel egymás mellett őszülnek meg. Szinte öntudatlanul teremtik meg az egyensúlyt, társuknak valód biztonság- és otthonérzetet teremtenek. Megosztják egymással élményeiket, gyakran azonos a gondolkodásmódjuk. A kapcsolat zökkenőmentes működtetése nekik kerül a legkevesebb fáradtságba, szinte automatikus. Legtöbbször kívánságaik, elvárásaik is egybevágnak. A túlzott stabilitás egyetlen csapdája csupán a mozdulatlanság, a megszokás és az unalom lehet. Koncentrálniuk kell az új dolgok megismerésére, és nem megfeledkezni arról, hogy az élet mozgatórugója az állandó változás.

Víz és Víz: Csobogva omolhatnak egymás karjába, gyönyörködhetnek párjukban, élvezhetik a megértés gyümölcsét. Mozgalmasságra van szükségük unalom ellen, amit egymás eltérő tulajdonságainak ápolásával, táplálásával érhetnek el. Ha van egyéni álmuk, valósítsák meg, mert a lemondás káros lehet a kapcsolatra. Ugyanígy érvényes ez a hálószobában: tudatosan vigyenek feszültséget, változatosságot szerelmi életükbe. Ez megóvja őket az egyhangúságtól.

Fa és Fa: Meg kell találniuk a saját útjukat és partnerüket is erre biztatni. A tökéletes egyezőség a hétköznapokban nem feltétlenül akkora öröm, mint azt elsőre gondolnánk. Minden ember egyedi és megismételhetetlen, a kreatív fának pedig különösen fontos a változatosság,egyediség. Valósítsa meg elképzeléseit, vigyen szélsőséget az otthon meghitt fészkébe, mert ez fokozza kettejük vonzódását.

Tűz és Tűz: Könnyen lángok martalékává válhat családi fészkük. Hirtelen fellobban, megperzsel majd eloszlik, mint a gyertyaláng. Tűzoltó lehet a kapcsolatban egy-egy Föld elem, mely tartóssá teheti a lángokat. Bár szenvedélyességük a hálószobában páratlan, találékonyságra van szükségük, hogy fenn is tartsák. Számukra ez nem kis feladat.

Föld és Föld: Szolid, békés kapcsolat a tökéletes „egymásra találás” jegyében. A legszebbek, legjobbak lehetnek egymás számára éjjel-nappal. A Tűz elem (pl. gyertyák) a hálószobában életre kelti, hevesebb lángra lobbantja szerelmüket.

Fém és Fém: Forróságot érezhetünk, bármerre tekintünk, hiszen két vezető szellemiségű emberről van szó. Meghatározó szerepüket a párkapcsolatban is érvényesíteni akarják. Két fém összeérintésekor szikrák pattanhatnak ki. Leginkább ez jellemzi hálószobai életüket. Néha nem árt felváltva, vagy mindkettőjüknek lemondani a főszerepről és engedni a másikat is érvényesülni, észrevenni óhaját. Csak így lehetnek igazán boldogok.

(Forrás: Szilvásy Judit: Feng Shui, út a boldogsághoz, Első Magyar Feng Shui Centrum, Budapest, 2003)