Hogyan jött rendbe a kutyám?

Néhány hete fertőzött kullancs csípte meg a dalmata kutyánkat. Csont soványra fogyott, semmit nem evett, Borrelia baktériumot mutattak ki a véréből. Szerencsére találtunk segítséget. Egy másik kutyának a gerincfájdalmait sikerült néhány hónap alatt megszüntetni – jól megválasztott táplálékkiegészítőkkel.

Most már minden rendben...Kutyánk mája és az izmai szinte teljesen felmondták a szolgálatot. A kutya sárga volt, infúziókat kapott, de az orvosok kevés esélyt láttak a gyógyulásra. „Sárkányvért” (Drags imun) kezdtünk el adni, 4×10 cseppes adagban, kevés vízben oldva, a szájába fecskendezve. Két napig még gyenge volt, de picit evett. Mára pedig ismét szalad, és az étvágya is rendbe jött. A biztonság kedvéért kibontva kap még néhány szem Cytosan-t.

Azt hiszem, ez olyan információ, amiről másoknak is tudniuk kell, hiszen akinek van állatkája, tudja, milyen fontos az egészsége, hiszen ő is a család tagja.

Természetesen a Drags imun az emberek számára is életmentő, ha Borreliáról, Lyme-kórról van szó – de humán alkalmazásnál 4×20 cseppet is lehet adni egy-két napig.

Valamint még egy fontos dolog: ha valakinek van gumi- vagy (még jobb, ha) üvegköpölye, akkor azt a kullancsra téve (úgy, hogy az a köpöly közepére essen), 1-2 perc alatt kiszívja a kullancsot a bőrből, fejestől. Ezt embereknél lehet alkalmazni. Célszerű előtte Audiron-nal bekenni.

Csanádi Mária, Pappné Szűcs Lilla

***

Megszűnt a kutyánk gerincfájdalma

Aztán tiszta légy...A hovawart fajtájú 8 éves kutyusomnak óriási nyaki gerinc fájdalmai voltak, ha megmozdította a fejét vagy csak nyugodtan feküdt. Minden helyzetváltoztatáskor hangosan nyüszített.

Felkerestük az állatorvost. A röntgen elkészítése után kiderült, hogy az első és második nyakcsigolyája között szubluxáció (fél ficam) található. Az előírt kezelés igencsak elgondolkodtatott: csupa fájdalomcsillapító (analgetikum) és reumaellenes gyógyszer, Ibuprofen.

Kipróbáltuk a Skeletint, amiből este, etetés után egy kapszulát adtunk a kutyusnak. A harmadik hónapban, szünet nélküli szedés után a kutyánál egyre kevesebbszer tapasztaltunk fájdalomra utaló jelet. A kúrát természetesen folytattuk, és fél év elteltével teljesen panaszmentes lett. Azóta már 2 esztendő telt el, a Skeletint továbbra is naponta kapja, és mellé néha King Kong-ot és Stimaral-t adunk neki.

Dr. M. Z. 

További információ az Energy menüpontunkban, valamint a cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)