A macskák gyógyító ereje

Hogyan tudnak gyógyítani a macskák? Milyen hatással vannak a hangulatunkra, hogyan teszik jobbá az életünket? Derítsük ki, milyen erő rejlik a dorombolásban, a simogatásban, a szeretetteljes játékos karmokban. Kétségtelen, hogy egy háziállat közelsége jótékony hatással van nem csak a lélekre, hanem a testre is. Nézzük meg, hogyan működik a macskaterápia!

Négylábú segítség

Mareike R-nek szklerózis multiplexe van. Nehezére esett a járás, az ízületei merevek voltak. Sok sikertelen kezelés után az akkor 28 éves Fizznél landolt. Fizz képzett gyógyász, de nem fehér orvosi köpennyel és vizsgálóhelyiséggel. Az ő területe a lovarda. Fizz ugyanis terápiás ló. Már Hippokratész is tudta, hogy a lovaglás erőt ad a testnek és erősíti a lelket is. Mareikenél már az első Fizzen „ülés” után oldódott a merevség.

Állatterápiák – esély a teljes értékű életre

Gyermek és állat – elválaszthatatlanok, amióta világ a világ. A különböző betegségből fakadó alacsony önértékelési problémákkal küszködő gyermekeknek nehézségei lehetnek a kortársakkal történő ismerkedés, barátkozás terén. Ilyen esetekben kaphatnak kulcsfontosságú szerepet az állatok. A sérült gyermekek számára ők jelenthetik a kapcsolatot egy másik élőlénnyel, ami meghatározó a gyermek fejlődésében.