A Streptococcus legyőzője

Az IMUNOSAN-nal győzedelmeskedtünk! Az ellenálló baktériumok, melyeket még az antibiotikumok sem voltak képesek legyűrni, visszavonulót fújtak. Húsz éves óvodai gyakorlattal és húsz éves HKO terapeuta múlttal magam mögött, ma már terapeuta magánpraxisomban találkozom gyerekekkel és szüleikkel. A hozzám ellátogatók gyakran a rám bízott óvodások szülei.

Kullancsfertőzés: antibiotikumok vagy alternatív módszerek?

A fertőzött kullancsok által terjesztett Borrelia baktérium okozta Lyme-kór ellen az orvostudomány mai állása szerint nagy dózisú antibiotikum-kúrát javasolnak. Szerencsére egyre több tudományos kutatás támasztja alá, hogy a kórokozó Borrelia baktériummal szemben számos alternatív módszer is eredményesen alkalmazható.

Fenntartható fehérjeforrásaink – állati jó alternatívák (2)

Egyre többször lehet hallani, hogy a nagyipari hús- és tojástermelés mind kevésbé fenntartható iparággá nőtte ki magát, és komoly vitákat vált ki, hogy mivel lehet helyettesíteni ezeket a fehérjeforrásokat, hogyan lehet megelőzni az élelmiszerválságot. Nyilvánvalóvá vált, hogy a Föld növekvő népességét egyre kevésbé lehet fenntartható módon táplálni.

Titokzatos belső világunk, a mikrobiom

Az utóbbi évtized orvosi kutatásainak nagy felfedezettje az elengedhetetlenül fontos szerepet betöltő bélflóra. Bár már az ókorban is tudták, hogy a betegségek a belekben kezdődnek, úgy tűnik, ezt manapság újra felfedezték. Ma már biztosak lehetünk benne, hogy a bélflóra DNS-e, a mikrobiom sokkal inkább „megírja” a betegségeinket, mint a saját DNS-ünk.

Antibiotikum: barát vagy ellenség? Lehetőségek a rezisztenciakrízis küszöbén (1.)

Milyen lehetőségeink, feladataink vannak az antibiotikum-rezisztencia problémájának csökkentésében? Hol a helye ma az antibiotikumoknak, a fitoterápiának és a homeopátiának? Mikor kötelező antibiotikumot használni és mikor kerülendő? Mikor vessük be a homeopátiás gyógyszereket és a gyógynövényeket? Beszámoló az interdiszciplináris konferenciáról.

Károly herceg a homeopátia mellett érvelt

Károly, Wales hercege egy nemzetközi orvoskonferencián szólalt fel a manapság jellemző, túlzott antibiotikum használat ellen. A herceg alternatív gyógymódként homeopátiával kezelteti állatait, ezzel csökkentve az antibiotikum használat veszélyeit – derül ki a The Guardian, a vezető brit napilap cikkéből.

Delíriumot okozhatnak az antibiotikumok

Delíriumot okozhatnak a hétköznapi antibiotikumok, amelyeket számos orvos ír fel betegeinek. A delírium olyan mentálisan zavart állapot, amelynek során a beteg hallucinál, izomrángást tapasztal és rohamokat él át, s amely jelentősen megrövidíti a várható élettartamot. Az esetek 70 százalékában az EEG-vizsgálat is abnormális agyi aktivitást mutatott.