Baleset és homeopátia

Nagyon fontosnak tartom a személyes tapasztalatot, ez töri át a hitetlenség kapuját. Elmondom, hogy homeopata tanoncként, sebész szakorvosként, hogy tudtam segíteni a barátaim balesetében. Meggyőződtem, arról, hogy lehet többet és jobbat tenni a betegekért, ha az évszázados tapasztalatokkal bíró homeopátiás tudást is alkalmazzuk a gyógyításban.

A sokarcú árnika

Az árnika jóváhagyott és klinikailag dokumentált adatok alapján baleseti sérülések külső kezelésére alkalmas. Ilyenek többek között a vérömlenyek, húzódások, ficamok, zúzódások, égések (beleértve a leégést), vagy reumás izom- és ízületi panaszok. Még pelenkakiütés (helyi bőrirritáció) esetén is hasznos az árnika, ezért egyre több országban termesztik is.

Veszélyes ajándék: a roller

Kijózanító statisztikák láttak napvilágot a karácsonyi ajándékdömping előtt: játék közbeni sérülés miatt hárompercenként sürgősségi ellátásra szorul egy gyermek. A balesetek zömét a lábbal hajtható roller okozza, 1990 és 2011 között 3,3 millió amerikai kisgyerek került orvoshoz játék közbeni sérüléssel, több mint 50%-uk az öt éven aluliak köréből.

A fülhallgató veszélyei

Az utcán fülhallgatót használó embereket érintő balestek száma 2004 óta a triplájára nőtt. A hangos zene miatt a járókelők nem képesek érzékelni a körülöttük lévő forgalmat, így könnyen agy autó, vagy akár egy vonat elé léphetnek. A Marylandi Egyetem kutatói egy tanulmányban megállapították, hogy az iPodot vagy egyéb MP3 lejátszót használó emberek sokkal kevésébe vannak tisztában a környezetükben zajló dolgokkal, így kevésbé érzékelik a közúti autóforgalmat is.