Baleset és homeopátia

Nagyon fontosnak tartom a személyes tapasztalatot, ez töri át a hitetlenség kapuját. Elmondom, hogy homeopata tanoncként, sebész szakorvosként, hogy tudtam segíteni a barátaim balesetében. Meggyőződtem, arról, hogy lehet többet és jobbat tenni a betegekért, ha az évszázados tapasztalatokkal bíró homeopátiás tudást is alkalmazzuk a gyógyításban.

Egy szombati napon, késő délután érkezett a telefonhívás tizenéves lányuktól, hogy a szülei gépkocsija egy kisteherautóval ütközött, úton vannak mentővel a kórházba. Testvérével remegve várják otthon a híreket. Mielőtt hozzájuk indultam, gondolkodtam, hogyan tudnék segíteni. Az is eszembe jutott, hogy magammal vigyem a homeopátiás elsősegély szereimet.

A lányok teljes pánikban voltak, így könnyű választás volt, a homeopátiás pánikszert, az Aconitumot adtam gyors segítségként. Később a nap folyamán többször használták a Bach-terápiás Rescue spray-t. Mindkettőnek gyorsan látható, jól érezhető hatása volt!

Testi-lelki trauma ellen

A kórházban már ellátták a barátaimat, szerencsére sérüléseik nem voltak nagyon súlyosak. A testi-lelki trauma azonban mindkettőjüket nagyon megviselte, kaptak tőlem Árnikát, magas potenciában. Barátom, aki az autót vezette, az arcán, fején sérült, barátnőm fejbőre tele volt üvegszilánkokkal. A nehezen lecsengő sokk miatt ők is kaptak Aconitumot, a sebfertőzések kivédésére Calendulát. Barátom a biztosra vehető agyrázkódás miatt Apis homeopátiás szert is kapott. Az Apis kiindulási anyaga a méhecske. A méhcsípés erősen duzzadásra hajlamos, ezért az Apis, a közös „esszencia” miatt nagyon jól használható minden duzzadással járó kórképben. Esetünkben agyrázkódásnál, az agy duzzadása az, ami megelőzendő.

A későbbiekben a sebszélek duzzanata miatt is ismételtük az Apist, a bevérzések miatt pedig az Árnikát. Barátnőm a fejsebeiből nehezen eltávolítható üvegszilánkok miatt Siliceát kapott. Ez a homeopátiás szer az idegentestek kilökődését segíti.

Együtt a sebésszel

Barátaim felépülését sebészként és homeopataként is nyomon követtem. Nagyszerű volt kezdő homeopataként megtapasztalnom, hogy milyen jelentős segítséget, gyorsabb gyógyulást jelentett a korrekt sebészeti ellátás mellett adott homeopátiás támogatás, ahhoz képest mintha csak a szakma szabályai szerinti sebészi kezelésben részesültek volna.

Ez az eset megerősített abban, hogy jó úton járok. Lehet többet és jobbat tenni a betegekért, ha az évszázados tapasztalatokkal bíró, a gyakorlatban már nagyon sokszor és sokat bizonyított homeopátiás tudást is alkalmazzuk a gyógyításban.

dr. Dénes Ágnes
sebész szakorvos, homeopata
ginkgomedbt@gmail.com
+36 (30) 278-9562
Tanácsadás

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Herpesz fertőzés a szememen – avagy hogyan lettem homeopata