Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Miért görbe a banán?

A banán az egyik legnépszerűbb gyümölcs, esszük nyersen, főve, sütve, isszuk turmixokban. Nem csoda, hogy szeretjük, mert nemcsak ízletes, hanem tele van tápanyagokkal is, ezért rendkívül egészséges és tápláló. Bár szénhidrátokban gazdag, az összetétele mindig változik: minél érettebb a banán, annál kevesebb benne a keményítő és annál több a cukor.

Kalóriacsapdák a gyümölcsök és zöldségek között

A gyümölcsök és zöldségek egészségesek, és csak kevés kalóriát tartalmaznak. Néhány gyümölcs- és zöldségfajta azonban felér egy kisebb kalóriabombával. A banán, az avokadó és a datolya például nem éppen kevés kalóriájáról híres. Aki vigyázni akar az alakjára, jobb, ha csak kis mennyiségben fogyasztja őket. Bemutatjuk a 10 legnagyobb kalóriacsapdát.

Ismerjük meg jobban a banánt!

A banán háromféle természetes cukrot tartalmaz – répacukrot, gyümölcscukrot és rosttal kombinált szőlőcukrot. Egy banán gyorsan, tartósan emeli az energiaszintet, két banán pedig elég energiát nyújt egy megerőltető másfél órás edzéshez. Nem csoda, hogy a sportolók kedvenc gyümölcse, emellett segíthet számos betegség legyőzésében vagy megelőzésében.

Bölcsőtől a sírig: banán!

Sokan emlékezhetnek még arra, amikor banánt csak a téli hónapokban lehetett kapni. Szerencsére ma már egész évben hozzájuthatunk, de talán az emberek többsége nem is sejti, hogy a banán milyen nagyszerű és egészséges gyümölcs, számtalan bajra, nyavalyára jó, sőt több betegség ellen is véd, és az egyetlen gyümölcs, amit gyomorfekély esetén is fogyaszthatunk.