Bőrápolás cukorbetegségben

A cukorbetegek többsége bőrproblémákkal is küzd, legtöbb esetben a bőr rendkívül száraz, gyakran vörös, hajlamos a hámlásra és viszketésre. Az ilyen bőrproblémák oka szorosan kapcsolódik a cukorbetegséghez. A szabálytalan vércukorszint miatt a vízháztartás egyensúlya felbomlik, ez pedig befolyásolja a bőr védő szerepét, tehát igen fontos a helyes bőrápolás.

Gyógyföld: üdvözlet a jégkorszakból

A földet természetes gyógyítóként már az ókor óta ismerik, a gyógyföld igazi mindenes az emésztőrendszeri panaszok. Csillapítja a gyomrot, felszívja a felesleges gyomor- és epesavat és toxinokat. Bőrproblémáknál is segít, ezért testápolásra is használható. A gyógyföld, az agyag ismert gyulladásgátlók és hőelvonók, ezért láz esetén is alkalmazzák őket.

Kén a bőrre: büdös, de hasznos

A kén minden élő szervezetben megtalálható ásványi anyag. Az MSM a szerves kén egyik formája, ami egyaránt fontos szerepet játszik a porcok, a haj, a bőr, a csontok szerkezetének fejlődésében. A bőrproblémák orvoslásában régóta használjuk: baktérium- és gombaölő, fertőtlenítő hatása miatt elsősorban a túlzott faggyúműködéssel járó problémák kezelésére.

Alattomos bőrbetegség: a rosacea

Hiába a tökéletes alapozó, vagy a rózsás pirosító, ha a smink lemosása után szembesülünk bőrünk segélykiáltásával: valami nincs rendben. Az egyszerű bőrpírral kezdődő rosacea sok ember életét megkeseríti, éppen ezért fontos, hogy időben felismerjük a tüneteket! A kiváltó ok a mai napig nem ismert, általában öröklött probléma, de számos életmódbeli tényező, a stressz, illetve a szervezetben lévő hormonális változások is kiválthatják.

Nagy veszélyben vannak a napsugárzás miatt a kültéren dolgozók

A kültéren dolgozóknál az állandó UV sugárzás következtében magasabb az olyan nem-melanomás bőrdaganatok előfordulása, mint a pikkelysejtes és a bazálsejtes karcinóma. Manigé Fartasch, a Ruhr-Universität Bochum bőrgyógyásza nemrég a Deutsches Ärzteblatt International című tudományos szaklapban publikálta kutatási eredményeit, amelyek szerint közvetlen összefüggés van a munkahelyi UV sugárzás és a pikkelysejtes karcinóma előfordulása között.

Gyógyít és szépít a sós levegő

A sós levegő gyógyító erejét már az ókorban is ismerték. Előnye, hogy a várandósság időszakában és kisgyermekkortól is alkalmazható légúti fertőzések, asztma, allergia és bőrproblémák kezelésére, de jótékony hatása a stresszoldás terén is érvényesül.