A 10 legjobb bosszúságölő módszer

Teljesen normális dolog, ha időnként bosszankodunk, gyakran apró dolgok idegesítenek fel bennünket. A harag és a düh nehezen ellenőrizhető érzelmek, ennek ellenére sokat tehetünk azért, hogy úrrá legyünk rajtuk. Ez különösen fontos az egészségünk számára, mert akik folyamatosan bosszankodnak, számolniuk kell a vér lipid- és cukorszintjének emelkedésével.

Beszélj, ha dühös vagy!

A harag és más érzelmek kibeszélése jelentős mértékben befolyásolhatja az adott érzelemre adott fiziológiai választ. Nemrég közzétett kutatásukban a Carnegie Mellon Egyetem munkatársa, Karim Kassam és a San Franciscó-i Kalifornia Egyetem kutatója, Wendy Mendes arra kérték a kísérlet résztvevőit, hogy oldjanak meg nehéz matematikafeladatokat olyan értékelők jelenlétében, akiket arra képeztek ki, hogy végig negatív visszajelzéseket adjanak.

Viselkedési problémákat okozhat a gyerekeknél a szülő dühe

A szakemberek szerint a könnyen méregbe guruló szülők gyerekei maguk is hamar dühbe jönnek, és viselkedési problémáik is kialakulhatnak. Az Oregon Állami Egyetem kutatása újabb szeletét tárta fel a genetika és az otthon környezet összefüggéseinek. Megfigyelésükbe 361 olyan családot vontak be, akik örökbefogadott gyermekeket neveltek, miközben a vér szerinti szülőket is vizsgálták.

Hat kérdés a hidegvérért

Az egyik legnagyobb hibám, hogy azonnal „ugrok” – élesen és nyersen reagálok. Ez a jellemvonás beárnyékolja a boldogságomat, és azokét is, akikre rázúdítom az érzéseimet.

Ha kitör a vulkán – a düh természete

Talán Önök is ismerik azt az életérzést, hogy a kutya se fekszik jó helyen, vagy legszívesebben földhöz vágnának valamit, esetleg meg is teszik. A düh az egyik legtermészetesebb érzelem, amelyet életünk során sokszor megtapasztalunk. A kutatások szerint, ha életünk során ránk törő dühnek szabad utat engedünk, a fékevesztett érzelem és indulatkitörés romboló hatással lehet nemcsak a kapcsolatainkra, hanem az egészségünkre is.