A stresszes férfiak a testesebb nőket szeretik

Nagyobb eséllyel vonzódnak telt nőkhöz azok a férfiak, akik naponta kénytelenek sok stresszel megküzdeni, mint a nyugodtabb körülmények között élő társaik. Az azonban, hogy mit találunk vonzónak, akár néhány nap alatt is változhat attól függően, hogyan alakulnak éppen a ránk ható környezeti tényezők – állítják a skóciai University of St. Andrews munkatársai.

A férfiakat is megviseli a szakítás

A férfiak néhány milliszekundum alatt eldöntik, hogy vonzónak találják-e az adott nőt vagy nem – emiatt azonban nem nevezhetjük őket felszínesnek, mert ez a génjeikben van. Sőt, a közhiedelemmel ellentétben a szerelmi hullámvölgyek nagyobb hatással vannak a fiatal férfiak mentális egészségére, mint a nőkére.

A férfiak egészségéhez nő is kell? (2)

Kevesen gondolnánk, hogy a szívinfarktus kockázata csökkenthető a rendszeres nemi élettel. Egy idén közzétett kutatás szerint ugyanis azoknak a férfiaknak, akik legalább hetente kétszer élnek nemi életet, kevesebb esélyük van a szívbetegségre és az agyvérzésre.

A férfiak egészségéhez nő is kell? (1)

A férfiak hajlamosak legyinteni az enyhe panaszokra, többségük rendszerint csak a család valamely hölgy tagjának unszolására jelenik meg orvosi vizsgálaton. Gyakrabban teszik kockára testi épségüket és hajlamosabbak az egészségtelen életvitelre. A női gondoskodással azonban sok baj megelőzhető.