Eljött az őszi gombázás ideje

Ahogy a meleg évszak lassan véget ér, színessé válnak az első levelek, a gombabarátok is megjelennek az erdőben. Augusztustól októberig tart a szezon, de a gombázás nemcsak szórakozást jelent, hanem a friss levegőn való mozgás miatt is egészséges. Fontos azonban, hogy legyünk nagyon óvatosak a keresésénél, nehogy kórházban végződjön a nap.

Vírusok, gombák, baktériumok – reszkessetek!

Egyre több érdekes tapasztalat, visszajelzés érkezik a cseppek hatékonyságáról. Egyik ENERGY klubtagunk vásárlás közben arra panaszkodott, hogy fáj, kapar a torka, a munkahelyén sokan betegek körülötte. Az általam használt CISTUS INCANUS FORTE üvegből 5 cseppet bekevertem egy kevéske forrásvízzel, amit kortyolgatva megivott és távozott. Két nap múlva telefonált…

Őszi finomságok: káposzta, tök, gomba

Rövidebbek, hűvösebbek és sötétebbek – ilyenek most a nappalok. Az autóbuszon és a vonaton mindenfelé tüsszögés és köhögés hallatszik, jó annak, aki felkészült a vírusok támadására. Ha ellenállóbbá szeretné tenni az immunrendszerét az őszi-téli betegségekkel szemben, részesítsen előnyben néhány friss őszi zöldségfajtát, hogy erősebb legyen a szervezete.

Piszkosabbak az autós gyerekülések, mint a vécék

Egy friss kutatásból nemrég az derült ki, hogy az autós gyereküléseken kétszer annyi kórokozó található, mint egy átlagos vécén. A Birminghami Egyetem kutatói ugyanis mintákat vettek autós biztonsági gyerekülésekről, és kimutatták, hogy minden egyes négyzetcentiméteren átlagosan száz potenciálisan veszélyes baktérium és gomba található.

A gomba dicsérete

A gombák segítenek a krónikus betegségek – rák, szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, elhízás – megelőzésében, főleg antioxidáns és kedvező hatású diétás rost tartalmuk révén. Eltérő formájuk és méretük ellenére a gombák nagyjából hasonló tápértékűek. Egy csészényi gomba 15 kalóriát, 0 g zsírt, 2,2 g fehérjét és 2,3 g szénhidrátot tartalmaz.