A levendulaolaj jótékony hatásai

A levendulaolaj hatásos fegyver lehet a gombás fertőzések elleni harcban. Úgy tűnik, az illóolaj erős hatást gyakorol az általános bőr- és körömfertőzésekért felelős gombákra. Tudósok tesztelték a levendulaolajat és megállapították, hogy egy sor gombásodást okozó baktériumtörzsre és a Candida különböző fajaira halálos. Az említett baktériumtörzsek bőr-, szőr- és körömfertőzést kórokozói, a Candida fajok pedig mucocutaneous candidiasist, más néven szájpenészt okozhatnak.

Gombás bőrbetegségek otthoni kezelése

Számos embert érintenek a gombás bőrbetegségek, elsősorban a láb gombásodása. Sokan azért tartanak a strandtól, az úszómedencéktől, mert félnek, hogy gombás bőrbetegséget kapnak. A láb fertőződése mellett gyakori a hónalj, a lágyék gombásodása, valamint a köröm gombás fertőzése. Elsősorban nőknél fordul elő sűrűn a nemi szervek és a belek gombás fertőzése. A gombás bőrbetegségek arra utalhatnak, hogy a szervezet belülről is érintett, például Candida albicans gombafertőzéssel. A gombák megjelenése egyben az immunrendszer hatékonyságának csökkenését jelzi.

Gombatenyészet a mosogatógépben

Egészségre veszélyes gombákat mutattak ki egyes közönséges háztartási gépekben. A mosogatógépek például tökéletes élőhelyet képesek nyújtani bizonyos extrém körülményeket tűrő gombáknak, például a fekete élesztőgombaféléknek, amelyek között az emberi egészségre veszélyesek is vannak.

Toxikus liszt, gombafertőzés

Itt a legújabb élelmiszerbotrány: a Cerbona visszahívta a 2011. május 13. és 2011. június 18. közötti minőségmegőrzési idejű Durillo és Durum márkanevű durum száraztészta termékeit az alapanyag toxin szennyezettsége miatt. Mi van a háttérben, veszélyesek-e a bio-élelmiszerek?