Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Gyógytea-patika otthonra

Nem tudja, milyen típusú teát vagy gyógyteát válasszon? Igaz, hogy ez távolról sem könnyű, hiszen olyan sokféle teával és gyógyteával találkozunk. Fekete, fehér, zöld? Kamilla vagy bodza legyen? Talán egyszerűbb lesz a választás, ha elolvassa az alábbi rövid útmutatót, hogy megtudja, melyikért nyúljon az éppen fennálló tüneteinek kezelésére.

Tíz kedvelt gyógytearecept

Legyen szó nátháról, gyomorbántalmakról, torokgyulladásról vagy alvási nehézségekről, bátran hívjuk segítségül a gyógyító italokat. A gyógyteák nagy segítséget jelenthetnek a gyógyszerek helyett vagy mellett. Hogy a sok tea között jobban eligazodjunk, kiválasztottuk a tíz legkedveltebb gyógynövényt, és egy-egy könnyen elkészíthető receptet is ajánlunk hozzájuk.

Hársfavirág: használjuk okosan!

Ki ne fogyasztotta volna meghűlésre, köhögéscsillapításra, izzasztásra vagy akár teakeverékben, élvezeti teaként a hársfavirág teáját? A hársfát a legértékesebb fafajok között tartjuk számon: gyönyörű díszfa, méze a legértékesebbek közé tartozik, de a legtöbben talán a virágját ismerjük, amelyből ősztől tavaszig főzzük a gyógyító teát. Valóban ez talán a leghatásosabb szer – de módjával alkalmazzuk!

Ha a gyógytea fogyasztása mellett valaki gyógyszert is szed

A különböző gyógynövények, illetve gyógynövény alapú étrend-kiegészítők forgalma az elmúlt évtizedben a duplájára nőtt az Egyesült Államokban, de az emberek többsége nem foglalkozik a tudományosan igazolt hatásokkal, amikor valamilyen gyógytea fogyasztása mellett dönt. Erre a következtetésre jutott az iowai egyetem kutatói által a Mayo Clinic Proceedings című szakfolyóiratban közzétett tanulmány.