A gyorsételek ártalmai és a transzzsírok

Valószínűleg mindannyian vettünk már legalább egyszer instant levest vagy főtt tésztát a boltban. Amikor elolvassuk a termék összetételét, a vitaminok és az állítólag hasznos anyagok egész listáját találjuk a címkén. Ezt azonban nem szabad elhinnünk! Különösen érdemes kerülni a transzzsírokat. Ha belegondolunk, a gyorsételekben alig van más, mint kémia.

A csomagolt gyorsételek veszélyes vegyületei

Már csak azért sem érdemes túl sok gyorsételt fogyasztani, mert akár veszélyes kemikáliák is kerülhetnek így a szervezetünkbe: a ftalátok főként a csomagolóanyagokkal jutnak testbe. Azoknak az embereknek a vizeletében, akik sok gyorsételt fogyasztanak, a ftalátok 24-40 százalékkal nagyobb arányban találhatók meg, mint azokéban, akik nem élnek gyorsétellel.

3 étel, ami összefüggésbe hozható a depresszióval

Nem titok, hogy az ünnepek közeledtével az emberek hajlamosak egy kicsit többet enni a kelleténél. A decemberi sürgés-forgás közepette sem árt azonban odafigyelni az étrenddel kapcsolatos mindennapi döntésekre. A legfrissebb kutatások szerint ugyanis bizonyos élelmiszerek egyértelműen összefüggésbe hozhatóak a depresszióval.