Hátfájás ellen jó a primitív népcsoportokat utánzó testtartás

A gerinc második nyakcsigolyájának helyreállítása, ez az indo-kaliforniai módszer, most hozzánk is elérkezett. A kaliforniai Palo Altóban, ahol a Szilícium-völgy legtöbb menedzserének hátát és púpját kiegyenesítették már, a „guru testtartás” nevet adták a módszernek, amelynek az alapja alapvetően a korrekció: a járásunké, az ülésünké és még az alvásunké is.

iPad-tól nyakbaj

A táblagépet egyre többen használják okostelefon helyett is, a szakértők szerint azonban rendkívül károsan hathat a nyakunkra. A táblagép 3-5-szörösére növeli a nyakra gyakorolt terhelést a semleges testtartáshoz viszonyítva. A táblagép használata a fej és a nyak jelentős mértékű hajlítását követeli meg, ami a nyaksérülések kockázatával járhat.

Alternatív megoldások derékfájásra

Ma már szinte minden harmadik embert gyötör valamilyen gerincbántalom. A tünetek néha olyan erősek is lehetnek, hogy akadályozzák a napi munkavégzést. Szerencsére az injekciókúrán kívül számtalan alternatív gyógymód is a segítségünkre lehet.

Edzéssel enyhül a hátfájdalom

A deréktáji fájdalom sokak számára kifogás a mozgás ellen, pedig éppen a mozgás, edzés segíthet rendbe hozni a hibákat. A szakember által megfelelően összeállított gyakorlatok ugyanis nem csak a fájdalmat enyhíthetik, hanem meggyorsítják a felépülést, védenek az újabb sérülések ellen és csökkentik a problémából eredő esetleges rokkantság esélyét.