DROSERIN – a légzés őrangyala

A tüdő és a hörgők a vastagbéllel, az orral és a bőrrel együtt a Fém elemhez tartoznak. A Fém elemhez pedig például a szárazság társul. A szárazság azonban árt a tüdőnek, mert megnehezíti a légzést. A tüdő kondíciója elsősorban a hasnyálmirigy, a máj és a szív állapotától függ. A légzés minőségében az ember lelki, szellemi állapota is fontos tényező.

Vigyázzon, ha azbeszt van a közelben!

Az azbeszt a természetben előforduló, szálas szerkezetű ásvány, kiválóan alkalmas hő- és hangszigetelésre, kémiai ellenálló képessége is erős. Már az időszámításunk előtt is felhasználták épületekben, de még edények készítéséhez is. Április 1-7. között tartják az Azbeszt Világhetét, amely az azbesztre és az általa okozott betegségekre hívja fel a figyelmet.

Száraz vagy nyákos a köhögés – nem mindegy

A köhögés öntisztító és védekező mechanizmus. Ezt a mechanizmust támogatja az ún. csillószőrös hengerhám mozgása és a nyáktermelés, amely azután elszállítja az idegen anyagokat. A hörgők gyulladása során fokozódik a viszkózus nyálka termelése, amit a csillószőrös hám már nem tud elszállítani. A száraz és a nyákos köhögés kezelése eltér egymástól.