Pecsétviaszgomba, a sokoldalú immunerősítő

Kínában a pecsétviaszgomba a szellem növénye (bár a gomba se nem növény, se nem állat), a tiltott város régi bölcseinek alakjaival társítják. A pecsétviaszgomba vagy reishi (Ganoderma lucidum) főként a vadon élő szilvafák lebomlása során növekszik. Vadon nagyon ritka, és kizárólag a hegyekben nő. Mesterségesen Kínában, valamint Észak-Amerikában termesztik.

A sokoldalú, csodás propolisz

Vergilius ezt írja Georgica című könyvének negyedik kötetében: „Nárcisz mézharmatot és fakéreg ragasztóanyagot helyeztek el a méhsejtek számára.” A ragasztóanyaga gyanta, amelyet a méhek a fák rügyeiből állítanak elő. Mint az emberi kézművesek, úgy használják ezt a méhek a fugák és rések lefedésére, hogy a baktériumok ne pusztíthassák el az ivadékokat.

Mindennap egy alma…

Bár egyáltalán nem biztos, hogy naponta egy alma az orvost távol tartja, az igaz, hogy almaevők ritkábban járnak gyógyszertárba, használnak vényköteles gyógyszereket. Azok, akik naponta elfogyasztanak egy almát, kisebb valószínűséggel dohányoznak, vagy magasabban iskolázottak, és kilenc százalékkal kisebb valószínűséggel mennek orvoshoz többször egy évben.