Mit egyen, ha fruktóz felszívódási zavara van?

A gyümölcskínálat napjainkban nagyobb és változatosabb, mint valaha. Nem mindenki élvezheti azonban ezeket korlátozás nélkül. Ön is azok közé tartozik, akiknek bizonyos gyümölcsök elfogyasztása után „lármázik” a hasa? Akkor valószínűleg felszívódási zavar, fruktóz intolerancia áll fenn. A fruktóz általában jobban tolerálható főétkezés után és délután.

Juharszirup: minél világosabb, annál jobb!

A juharszirup egyike a legrégebbi természetes édesítőknek. Ugyanúgy, mint már több száz évvel ezelőtt, ma is a kanadai juharfákból csapolják le. A fák titkát az első fehér telepesek az indiánoktól lesték el. Ma az édes folyadék kanadai exportsiker, számos juharszirup-recept létezik, de a klasszikus amerikai juharszirupos palacsinta máig a legnépszerűbb.

Juharszirup segít az antibiotikumnak

A juharszirup-kivonat segíthet abban, hogy az antibiotikum könnyebben végezzen a baktériumokkal – jöttek rá kutatók. Nathalie Tufenkji vegyészmérnök és csapata laboratóriumi körülmények között tenyésztett baktériumkolóniákat vizsgált, reményeik szerint az emberi szervezetben jelenlévő baktériumok hasonló módon reagálnak a juharszirup-koncentrátumra.

Juharszirup: édesebb a cukornál

A juharszirup egyike a legrégebbi természetes édesítőknek. Ma is, mint évszázadokkal ezelőtt, tavasszal nyerik a kanadai juharfák megcsapolásával. A titkot az első fehér telepesek lesték el az indián őslakosoktól. Ma ez az édes folyadék kanadai exportsláger. A számos juharszirupos recept közül a klasszikus amerikai változata, a palacsinta juharsziruppal még mindig a legnépszerűbb.