Fölösleges prosztata-kezelések a félelem miatt

A prosztatarákkal küzdő páciensek közül sokan olyan kezeléseket vesznek igénybe, amelyekre igazából nem is volna szükségük. Ennek a szorongás az oka, ám a szükségtelen kezelések komoly egészségügyi kockázatokkal járnak, mivel számos mellékhatás alakulhat ki. Ezek közé tartozik az erekciós zavar és az inkontinencia is – állítja egy friss kutatás.

A kemoterápia alatti edzéssel csökkenthető a tumor

Az edzéssel kombinált kemoterápia hatékonyabb a daganatok ellen, mint az önmagában adagolt – derül ki egy friss kutatásból. Az összefüggés hátterében az áll, hogy a mozgás révén felélénkülő vérkeringés elősegíti a rákellenes vegyületek működését. Már a séta is a szükséges hatóanyag mennyiségének csökkentéséhez vezethet, ami mérsékeli a mellékhatásokat.

Segíthet a bélbetegségek kezelésében az emuolaj

A legújabb kutatás szerint az emuolaj terápiás hatást gyakorol a különféle bélbetegségekkel, valamint a kemoterápia által okozott bélkárosodással szemben. Az ausztrál Adelaide Egyetem legújabb kutatása kimutatta, hogy az ausztrál bennszülöttek által bőrsérülésekre és bélgyulladás ellen használt emuolaj nem csak gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, hanem a bélkárosodást is képes helyreállítani.

Miért nem győzhet a kemoterápia?

A Weizmann Intézet (Haifa, Izrael) munkatársai leukémia tanulmányozása során arra a következtetésre jutottak, hogy egyes sejtcsoportok kevésbé szaporodnak, mint mások – a jelenség elősegíti a sejtek kemoterápiával szembeni ellenállását, ami később a betegség kiújulásához vezet. A klasszikus kemoterápiás szerek ugyanis a gyorsan osztódó sejteket mérgezik – a nem tökéletes szelektivitás oka, hogy a daganatsejtek általában szaporábbak, mint a normális sejtek.

Orvosok 5 legveszélyesebb hazugsága

A cím kissé mellbevágó. Hogy igaz-e? Döntse el ki-ki saját maga. Remélhető, hogy nálunk nem ilyen borús a helyzet, orvosaink nyitottabbak, de a német cikkben figyelemre érdemes és érdekes megállapításokat olvashatunk.

Kemoterápia: eddig ismeretlen veszélyek

Döbbenetes hír látott napvilágot egy amerikai orvosi szaklapban: kutatók azt találták, hogy a kemoterápia során alkalmazott gyógyszerek mérhetetlenül károsak, többek között az agysejtekre is. Megkérdeztünk erről az állításról egy magyar szakembert.

Versenyben a rákkal

Ha az orvosunk csak kiejti ezt a három betűs szót, az szinte felér egy halálos ítélettel. Rettegünk tőle, gyógyíthatatlannak tartjuk. Pedig van egy magyar készítmény, amely legyőzheti a rákot. Nem csodaszer, „csupán” működik. Nemsokára életmentő gyógyszer lehet belőle.

Nem hinni kell, hanem mérni

A Natúrszigeten megjelent, „Temetni” készülnek a bioenergetikát című cikk nyomán gyógyítás és tudomány viszonyáról beszélgettünk Szász András fizikus professzorral és Weixl-Várhegyi László természetgyógyásszal. Portá­lunkat Kürti Gábor természetgyógyász képviselte.

Még a vérszegénység miatt szedett gyógyszerek is veszélyesek lehetnek

Az amerikai gyógyszerhatóság figyelmeztette az orvosokat, hogy gondosabban írják fel a vérszegénység elleni gyógyszereket, mert azok fokozhatják a halálozás kockázatát vagy komoly egészségi problémákat jelenthetnek a rákban vagy vesebetegségben szenvedő betegeknek.

Daganatos betegségek kiegészítő gyógymódjai

Az alternatív és természetes módszerekkel gyógyítók egyetértenek abban, hogy a daganatos betegségek (kevés kivételtől eltekintve) az évtizedeken át követett helytelen életmód következményeként alakulnak ki. Több szerző a rákot anyagcsere-betegségként nevezi meg.