Kiresné Vincze Ilona

Új tanácsadónk: Kiresné Vincze Ilona

parapszichológus, személyiségelemző, Reiki mester

Szakterületeim: személyiségelemzés, gyereknevelési és párkapcsolati tanácsadás a numerológia, kronobiológia, asztrológia segítségével, Bach terápia, Reiki kezelések, lávaköves masszázs...

Részletes bemutatkozóKérdezni szeretnék tőle

 

Fölösleges prosztata-kezelések a félelem miatt

A prosztatarákkal küzdő páciensek közül sokan olyan kezeléseket vesznek igénybe, amelyekre igazából nem is volna szükségük. Ennek a szorongás az oka, ám a szükségtelen kezelések komoly egészségügyi kockázatokkal járnak, mivel számos mellékhatás alakulhat ki. Ezek közé tartozik az erekciós zavar és az inkontinencia is – állítja egy friss kutatás.

A szakemberek több mint 1500 olyan férfit vizsgáltak, akiknél a közelmúltban diagnosztizáltak prosztatarákot. A többségük nagyobb valószínűséggel választott műtéti beavatkozást és kemoterápiát, mint az ún. szoros megfigyelés módszerét – ez utóbbi nyomon követi a komolyabb probléma kialakulását, és csak szükség esetén történik beavatkozás.

Inkább a műtét?

A szakember szerint a szükségtelen kezelés komoly egészségügyi kockázatokkal jár, mivel számos mellékhatás alakulhat ki. Ezek közé tartozik az erekciós zavar és az inkontinencia is. Az orvosok egyetértenek abban, hogy a betegek minden részletre kiterjedő tájékoztatásával talán elkerülhető, hogy szükségtelen kezelést válasszanak a diagnózis miatt szorongó páciensek.

Az cikket a Journal of Urology című szaklap friss számában publikálták.

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Videó ajánlatunk

Zöld élelmiszerek szerepe a fogyókúrában

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Az eseménynaptár üres.

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés