Szívügyünk, a pericarditis

A szívburok gyulladásának számos oka lehet. A fájdalom általában a szegycsont mögött jelentkezik, és súlyosan érintheti a szív és a keringés funkcióit. A perikardium védőköpenyként veszi körül a szívizmokat, két lemeze egymással egy résen keresztül érintkezik, ezek felszínét sima hámréteg fedi, így a szív súrlódásmentesen végezheti ritmikus összehúzódásait.

Zsibbad keze, lába? Több oka lehet! (1.)

A kar, a comb, a lábfej, vagy az arc zsibbadásának különböző okai lehetnek. Gyakran a hiányos vérellátás vagy egy becsípődött ideg felelős a kellemetlen panaszokért, de még olyan súlyos betegségeket is kísérheti zsibbadás, mint a porckorongsérv vagy a stroke. Vegyünk sorra néhány lehetséges okot, és nézzük meg, hogy mit tehetünk a zsibbadás ellen.

Gyógyuljunk vízzel!

A vízkezelés évezredek óta ismert. már az ókori görögök is használták gyógyításra. A rómaiak – mint számos ránk maradt emlék is mutatja – közfürdőket látogattak, és ez mindennapi életük, kultúrájuk részét képezte. A fürdő a pihenés és társas élet helyszíne volt. Ma a víz gyógyító erejét használjuk ki a hidroterápiás (görög hydros = víz) alkalmazásokban.

Galagonya – a szív csodás növénye

A galagonya levelei és virágai elősegítik a szív és a koszorúerek vérkeringését, és fokozzák a szív teljesítményét, összetevői védik a szívet a stressz következményeitől is. Ma a galagonyát tartják a legjobb szernek a szív teljesítményének csökkenése ellen. A hiedelmek szerint – mint más tüskés növények is – mágikus hatású, megvéd a gonosz varázslatoktól.

Főzzünk teát vadgesztenyéből!

Amikor a vadgesztenyefa (Aesculus hippocastanum) lehullott leveleit és termésének tüskés gömbjeit csodáljuk, vagy felveszünk egy szép, formás gesztenyét, talán csak a gyermekkorunkra gondolunk és meg sem fordul a fejünkben, hogy a zsebünkbe rejtett „szerencsegesztenyénk” micsoda gyógyerőt rejt magában. Lássuk, mit készíthetünk otthon vadgesztenye levélből, magból, kéregből!

Keringésjavítás lágylézeres kezeléssel

Ajándékozzon egészséget karácsonyra! Lepje meg szeretteit Quantum lágylézeres keringésjavító készülékünkkel, melyet azonnal beszerezhet rendelőinkben. Az agyi és végtagi keringési zavarok otthon is alkalmazható, hatékony és fájdalommentes kezelési módjáról van szó – most ajándék fél órás kezelési kuponnal.