Szakítás után

Sok nő és férfi keresett fel azzal, hogy a szakítás után ő maga vagy a volt párja nem tud továbblépni. Visszahúzzák az emlékek, az együtt töltött idő, ami a szenvedés közben megszépül. Közben megfeledkeznek a szakítás valódi okáról. Nehéz döntés volt, sok fájdalom előzte meg, ami több esetben évekig tartott. Bántottak, becsaptak, hazudtak, megcsaltak, megaláztak, nem figyeltek ránk – mégis siratjuk az elmúlását.

Stresszoldás egyszerűen

Tudok lazítani és tudom élvezni az életet! Rohanó világunkban gyakran már arra sincs időnk, hogy észrevegyük, mennyire feszültek vagyunk. Stresszel bennünket a munkánk, az iskola, anyagi helyzetünk, mindennapi feladataink, az aggodalom szeretteinkért, és ha olyan szerencsések vagyunk, hogy többségében azt csináljuk, amit szeretünk, akkor legalábbis az időhiány nyomaszt… Igen, a rohanás önmagában is stresszforrás.

Tanácsok a hatékony tanuláshoz (1.)

Diákok százezrei ültek ismét az iskolapadokba, de megkezdődik/folytatódik a felnőttek oktatása, (tovább)képzése is. Újra beindulnak a nyelv- és egyéb tanfolyamok, csoportosak és egyéniek egyaránt. Mottó a 3L: a Life Long Learning, amit (a rosszízű „életfogytig” helyett) szöveghűen élethosszig tartó tanulásnak fordítunk.