Főleg középkorú felnőttek választják a komplementer gyógymódokat

Az idősebbeknek gyengébb az egészségük és kevesebbet tudnak költeni gyógyulásra, mégis egy most zárult, több mint 30 ezer emberre kiterjedő amerikai felmérés adatai szerint leginkább a középkorú felnőttek használják a különböző komplementer és alternatív gyógymódokat.

„Temetni” készülnek a bioenergetikát

Évek óta napirenden van a természetgyógyászat hazai szabá­lyozásának átalakítása. Az új rendelet előkészítése nagyrészt lezárult. Mint egy szakcikkből kiderült: a bioenergetikai kezelés a jövőben kikerülne az engedélyezett természetgyógyászati módszerek közül. De miért?

A színek világa (3.)

Érdemes ráhangolódnunk csakráink kifinomult rendszerére, így nemcsak testi, lelki szinten jelentkező problémáinkhoz és megoldásukhoz juthatunk sokkal közelebb, hanem az életben bejárt utunk egyes állomásait, tanulási fázisait is jóval tudatosabban tudjuk majd kezelni.

Dr. Flórián Sándor: Gyógyulhatsz, ha akarsz! (4.)

A mai egyetemi orvoslás árnyoldala a krónikus betegségek kezelése. Gyakorlatilag az orvostudomány fejlődése ellenére máig megoldatlan problémát jelentenek a degeneratív betegségek, a rendelkezésre álló terápiák révén csupán a tünetek enyhíthetők, de végleges gyógyulásról nem beszélhetünk. Létezik azonban más út is, amit Dr. Flórián Sándor belgyógyász, homeopata, akupunktőr, holisztikus orvos az elmúlt hetekben megjelent Gyógyulhatsz, ha akarsz! című könyve ismertet. Alább a homeopátiás kezelés jelentőségével foglalkozó fejezetből olvashatnak egy részletet.

Minden harmadik rákbeteg bízik az alternatív gyógymódokban

Európában a rákbetegek egyharmada alternatív vagy kiegészítő terápiát alkalmaz a gyógyulás reményében. Erről számolt be az Annals of Oncology című szakfolyóirat. A leggyakrabban gyógynövényeket használnak, ezeket követi a homeopátia, a vitamin- és ásványianyag-alapú táplálékkiegészítők szedése, végül a spirituális terápiák. Mindezek alapján a tanulmány szerzői javasolják, hogy a komplementer és alternatív gyógymódokat építsék be az Európai Unió által elismert és szabályozott rákterápiák közé.