Gyógytea-patika otthonra

Nem tudja, milyen típusú teát vagy gyógyteát válasszon? Igaz, hogy ez távolról sem könnyű, hiszen olyan sokféle teával és gyógyteával találkozunk. Fekete, fehér, zöld? Kamilla vagy bodza legyen? Talán egyszerűbb lesz a választás, ha elolvassa az alábbi rövid útmutatót, hogy megtudja, melyikért nyúljon az éppen fennálló tüneteinek kezelésére.

Teázik az egész világ (2.)

A tea már a középkorban sem csak egyszerűen népszerű volt, de jótékony hatásai miatt a gyógyászatban is gyakran használták. A hagyományos fekete, zöld vagy fehér tea az egész világon kedvelt, de egyre népszerűbbek és divatosabbak az újabb fajták is, mint például a matcha vagy a maté. Bemutatjuk a legjobb teafajtákat és egészségügyi előnyeiket.

Matcha, a serkentő tea Japánból

A matcha zöld tea leveleiből készült őrölt por. A púderszerű esszenciában lévő összetevőknek köszönheti egészséges hatását, amely sokkal koncentráltabb, mint egy normál tea. A zöld matcha teát ezért szuper tápláléknak tartják. Nem csupán a tápanyagok koncentráltak benne, hanem a koffein is, emiatt a kesernyés ízű matcha serkentőként is népszerű.