Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Nomofóbia: telefon nélkül nem megy

Ha reggelenként megszólal az órám, a telefonom után nyúlok, hogy bekapcsoljam. Megnézem, érkezett-e üzenetem, amíg aludtam. Megmosakszom és felöltözöm. Amíg a wc-n ülök, végiggörgetem az Instagram fotókat. Reggeli közben ellenőrzöm és megválaszolom az emaileket. Beteszem az ebédemet, a mobilomat és a hordozható töltőmet a táskámba, és indulásra kész vagyok.

Nomofób Ön?

Szorong, ha lemerül a telefonja, vagy alig bírja végigcsinálni a napot, ha otthon felejti a készülékét? Nincs egyedül, mert a kutatók szerint terjedőben van a nomofóbia (no-mobile-phone phobia). A függőség tünetei közé tartozik a telefon kikapcsolására való képtelenség, a telefon kényszeres ellenőrizgetése, az akkumulátor állandó feltöltögetése.