Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Kalóriacsapdák a gyümölcsök és zöldségek között

A gyümölcsök és zöldségek egészségesek, és csak kevés kalóriát tartalmaznak. Néhány gyümölcs- és zöldségfajta azonban felér egy kisebb kalóriabombával. A banán, az avokadó és a datolya például nem éppen kevés kalóriájáról híres. Aki vigyázni akar az alakjára, jobb, ha csak kis mennyiségben fogyasztja őket. Bemutatjuk a 10 legnagyobb kalóriacsapdát.

Csipegesse, akár zöld, akár fekete

Az olajbogyó a mediterrán konyha egyik legnépszerűbb alapanyaga. Megtalálható a pizzákban, a salátákban, de nagyszerűen illik halételekhez és húsokhoz is. Ezek a legfeljebb négy cm-es, hosszúkás vagy kerek, fekete vagy zöld bogyók a világ egyik legrégebbi élelmiszerei, eszik is őket minden földrészen. A spanyolok szerint napi hét szem kell az egészséghez.

Töltött olajbogyóval a gyomorégés ellen?

A töltött olajbogyó egyik összetevője jelentheti a savas reflux egy igen komoly változatának a gyógymódját. A természetes formájában a barna algában megtalálható nátrium-algináttal rendszerint a paprikát erősítik a bogyóba. Az anyag, amellett, hogy csökkenti a gyomorégést, megakadályozza, hogy sav vagy más gyomortartalom távozzon a szájba vagy az orrba, amely az úgynevezett „csendes reflux” egy tünete. A Southamptoni Egyetem kutatói 1500 betegnél fogják összehasonlítani a nátrium-alginát hatását a reflux kezelésére rendszerint alkalmazott protonpumpa-gátló gyógyszerével.