Hormonjaink és a vörösbor

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb belső elválasztású hormonális rendellenesség, ami a szülőképes nők 5-10%-át érinti, és a normálistól eltérő hormonszintek jellemzik. Kutatók most azt találták, hogy a reszveratrol – a vörös szőlőben és borban lévő természetes összetevő – segíthet a hormonális egyensúly helyreállításában.

A szójatej segít a PCOS kezelésében

Úgy tűnik, hogy a policisztás ovárium szindróma (PCOS) egyszerű és biztonságos kezelési módja a szójatej rendszeres fogyasztása, a növényi alapú ösztrogén ugyanis segít a hormonháztartás kiegyensúlyozásában. A PCOS olyan betegség, amely okozhat termékenységi problémákat, rendszertelen vérzést, pattanásokat, hízást, hajhullást és túlzott szőrösödést is.

Rontja a teherbe esés esélyeit a progeszteron a PCO-szindrómás betegeknél

Az amerikai Országos Egészségügyi Intézet (NIH) kutatásai szerint a policisztás petefészek szindróma (PCOS) meddőségi kezelése során adott progeszteron valójában csökkenti a teherbe esés és gyermekszülés esélyeit. A PCOS-ban szenvedő betegek petefészke és mellékveséje túlságosan sok androgén hormont termel, ami a menstruációs ciklus rendszertelensége miatt rendkívüli módon megnehezíti a gyerekvállalást.