Sárga fogak, rossz lehelet – előzzük meg!

Hátrahőkölünk, ha valaki közel lép és azt látjuk, hogy a fogai sárgák, sérültek, romlottak. A látvány és az „illat” riasztó, de azt is feltételezhetjük, hogy az illetőnek előbb-utóbb komoly egészségi problémái lesznek. A rossz fogak és a gyulladt íny előfutára a szívbetegségeknek, krónikus gyulladásos ateroszklerózist, sőt infarktust is okozhatnak.

A mustár meglepő egészségvédő hatásai

A mustárnak – az alapanyagként használt magfajtától függően – többféle változata is létezik. A Magyarországon legelterjedtebb sárga mustárnak számos kiváló, egészségre gyakorolt hatása van. Nagyon jó fehérje-, rost-, C- és B-vitamin forrás. Különösen gazdag káliumban, foszforban, kalciumban és magnéziumban, melyek mind fontosak a jó egészséghez.

Így kerülhető el a kellemetlen szájszag

Roppant kínos, ha valakinek kellemetlen szájszaga van. A rossz lehelet pedig meglepően gyakori probléma, és különböző okok lehetnek a háttérben. Lehet csupán átmeneti, de a tartósan rossz lehelet a lakosság mintegy harmadánál fordul elő. Érdemes felhívni rá a figyelmet, mivel a kellemetlen szájszag akár súlyos betegség meglétére is utalhat.