Milyen gyakran mossunk hajat?

A hajmosásról számos tévhit létezik: a mindennapi hajmosás károsítja a hajtincseket; ha a sampon nem habzik eléggé, akkor nem tisztít jól; ha túl sokáig használjuk, elveszíti hatását. Nincs általános tanács, de hozzáértők szerint a gyakorisága nagyban függ a hajtípusunktól és frizuránktól. Talán nem kell olyan gyakran hajat mosnunk, mint ahogy gondoljuk.

Új divat: no-poo, a samponmentes mozgalom

Egy új szépségtrend a kevesebb több elvét hangsúlyozva azt hirdeti, hogy minél ritkábban mosunk hajat, annál jobb. A természetes védőrétegtől nem szabad megfosztani a hajat – állítják –, és lényegében nincs is szükség hajmosásra. Többek közt Kim Kardashian is leállt a sűrű hajmosással, de vajon van igazság emögött, vagy csak egy újabb divathóbortról van szó?

Házi készítésű samponok, hajöblítők

A hideg és a fűtési szezon hatással van hajunk állapotára, szükség van tehát az extra bánásmódra. A hideg szárítja a hajat, a sapka alatt pedig könnyebben zsírosodik. Frizuránk állapota az egész megjelenésünket meghatározza, ezért nem árt odafigyelni a megfelelő ápolásra. Használjunk házi készítésű sampont és öblítőt a fénylő és egészséges hajtincsekért.