Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Jobb testtartás, harmónia – ezt adja a tajcsi

Az USA-beli Harvard Egyetem orvosi karának munkatársa, Peter M. Wayne alapos kutatást végzett a tajcsi jótékony hatásáról az egészségre. Arra a következtetésre jutott, hogy ennek a távol-keleti gyakorlatsorozatnak, amit akár mozgásművészetnek is nevezhetünk, sokrétű egészségjavító hatása van, amely több elemre bontható, ám az elemek kiegészítik egymást.

Segíthet a Parkinsonos betegeken a tajcsi

A Parkinson-kóros betegek egyensúlyozó képessége és járása javult, miután heti kétszer gyakorolták a tajcsi ősi mozdulatait – derült ki egy új tanulmány. „A tajcsit egy ideje már javasolták ezeknek a betegeknek, de tudományosan vagy klinikailag még nem igazolták a jótékony hatását” – jegyezte meg a kutatás vezetője, Fuzhong Li, az oregoni Eugene Kutatóintézet tudományos munkatársa.