A tavasz a testi-lelki megújulás ideje

Bátran állíthatom, hogy a tavasz az az évszak, amelyet mindig a legjobban várunk. A tél, bármilyen enyhe is, nagyon hosszúra nyúlik, a sötétség, a kopasz fák látványa nem éppen lélekemelő, a napsütés hiánya depressziót okozhat. Azt szoktam mondani az ismerősöknek, hogy nálam a télnek csak karácsonyig van létjogosultsága, azután már tavaszodhatna!

Közeleg a fényvédők ideje

Csak megérkezik már a tavasz, itt az ideje, hogy leszámoljunk a téli szürkeséggel, és élettelivé varázsoljuk kimerült bőrünket. Az alapos tisztítás, a frissítő arcradírozás és az üdítő hidratálás mellett a fényvédelemről se feledkezzünk meg. A bőrgyógyász-kozmetológus elárulja, milyen szépségpraktikákkal járulhatunk hozzá bőrünk tavaszi újjászületéséhez.

Tavaszi fáradtság – mit tegyünk?

A fény- és időjárási változások nem tesznek jót a szervezetnek, ahogy ezt a tavaszi fáradság is mutatja. A téli álomigényünket először is csökkenteni kell, mielőtt igazán élvezhetjük a friss színeket, a tiszta levegőt. Ez a legjobban napfényben, de legalábbis fényben sikerülhet, tehát érdemes ebben az időben a napi ritmust a fényviszonyokhoz igazítani.

Tavaszi ajtódísz

Alkotni jó. És még jobb, ha nincs szükségünk hozzá drága alapanyagokra és eszközökre. Nézzünk körül inkább nyitott szemmel a saját környezetünkben, és vegyük észre a lehetőségeket.