Hogyan kezeljük a sebes fejbőrt?

Ha fésülködéskor fájdalmat érzünk, könnyen lehet, hogy sebes a fejbőrünk. Ezek a sebek nemcsak csúnyák és zavarók, de átmeneti hajhulláshoz is vezethetnek. A hajas fejbőr kisebesedésének több oka is lehet, például fejtetű, kontakt dermatitisz, pikkelysömör, pattanás, bárányhimlő. A különböző sebeket természetesen különböző módon is kell kezelni.

Ritka illóolajok jótékony hatásai

Az elmúlt évtizedben közismertté váltak az illóolajok, szívesen vesszük őket. Míg egyesek helyet kaptak a gyógyszertárak szekrényeiben is, mások továbbra is mostohák. Az aromaterápia fő célja a szervezet természetes védekezésének megerősítése, számos betegség megelőzése, kezelése. Lássuk, melyek a teafaolaj, ravintsara és a kúszó fajdbogyóolaj tulajdonságai?

Teafaolaj – a kis mindentudó

A teafa Ausztráliában honos, és az ottani őslakosoknál már régóta népszerű házi szer. Európa James Cook révén ismerkedett meg vele, az első feljegyzések dr. Joseph Banks botanikustól származnak, aki 1764-ben érkezett Ausztráliába Cook kapitánnyal. Megfigyelte, hogyan készítettek főzetet a teafa leveleiből a bőr és a sebek különböző problémáinak gyógyítására.