Kalóriaszegény és laktató a világ legnagyobb bogyója, a tök

Halloweenkor mindenütt ijesztően világítanak a töklámpások a kertekben és az ablakokban. A tök egészséges húsára kevés figyelmet fordítunk ilyenkor, pedig ez a sokoldalú növény megérdemelné. A tök húsa, a magok és a tökmagolaj ugyanis mind támogatják az egészségünket. A tök növénytanilag bogyó, így az akár 100 kilós sütőtök a világ legnagyobb bogyója.

Sütőtök, cukkini – használjuk ki a szezont!

Itt van az ősz ezer színével és csodás növényeivel. Az erdőben szedhetünk gombát, a kertekben érik az ősz slágere, a tök. Különböző színű és formájú tökök között válogathatunk, ünnepeljük meg hát az új évszakot valami finomsággal! Az ízek, illatok szívet melengetőek, a receptek száma végtelen. Egy kis szerecsendió, egy kis sajt, és máris kész a csodás étel.

Őszi finomságok: káposzta, tök, gomba

Rövidebbek, hűvösebbek és sötétebbek – ilyenek most a nappalok. Az autóbuszon és a vonaton mindenfelé tüsszögés és köhögés hallatszik, jó annak, aki felkészült a vírusok támadására. Ha ellenállóbbá szeretné tenni az immunrendszerét az őszi-téli betegségekkel szemben, részesítsen előnyben néhány friss őszi zöldségfajtát, hogy erősebb legyen a szervezete.

A tök: kalóriaszegény és laktató

A Halloween naggyá teszi a tököt: mindenütt töklámpák világítanak félelmetes motívumokkal a kertekben és ablakokban. Sajnos a tök egészséges húsával jóval kevesebbet törődünk, pedig érdemes több figyelmet fordítani erre a sokoldalú gyümölcsre. A tök húsa, magja és az abból kivont olaj ugyanis egészségjavító hatású.

Tökfélék

Nyáron kiváló alternatívája lehet a húsos ételeknek és sokoldalúan elkészíthető a legtöbb tökféle: főzőtök, cukkini, padlizsán, patisszon. Nem csak finomak, egészségünket is javíthatjuk, ha fogyasztjuk.