Húsvéti terített asztalunk: bőség és egészség

A húsvéti ünnepeket is fogadhatjuk finom, az emésztőrendszerünknek és a gasztronómiai élvezeteknek tetsző menüsorral. A néphagyományoknak is megfelelő, konzervatív ünnepi ételek sorába természetesen beleillik a tavaszi gyógyfüvek alkalmazása, hiszen vágyunk a tavaszra, az új ízekre. Fitoterapeuta természetgyógyász szerzőnk, Németh Imréné Éva írása.

A rák ellenszere: brokkoli tormával vagy wasabival

Kutatók szerint, ha tormával vagy wasabival ízesítjük a brokkolit, kiemeljük annak rákmegelőző hatását. Ha könnyű párolás helyett túlfőzzük a brokkolit, csökkentjük a szervezetünkre gyakorolt jótékony hatását, ám ezt ellensúlyozhatjuk azzal, ha tormát vagy a wasabi nevű japán fűszert tesszük hozzá, mivel mindkettő tartalmazza a mirozináz nevű enzimet.

Megkönnyeztet, de meg is gyógyít

Mindenki ismeri a tormát, mint a húsételek ízének kiemelését szolgáló fűszernövényt. Kevesen tudják azonban, hogy kifejezetten gyógyító hatással is rendelkezik. A torma csípős gyökere enyhülést nyújt a különféle fertőző betegséggel és egyes fájdalmakkal szemben is. Még a náthabacilusokkal is elbánik, ezért a házi patika felbecsülhetetlen segítőjének tekinthetjük.

Téli immunerősítés otthon

Igaz, télen kevesebb a friss zöldség, gyümölcs, mégis válogathatunk, hogyan, mivel is erősítsük szervezetünket. A betegségek megelőzésében és legyőzésében a legjobb megoldás, ha az alábbi természetes alapanyagokat választjuk.