Segítség, allergiás a kutyám! (1.)

A tavaszi, nyári hónapokban tapasztalhatjuk, mennyire megvisel bennünket az allergia. Amennyire szinte népbetegségnek számít az emberek körében a szénanátha, olyannyira elterjedt – elsősorban kutyáknál – az ún. atópiás vagy allergiás eredetű ekcéma. Ennek legfeltűnőbb, egyben legkellemetlenebb tünete az erős viszketés, és az ebből adódó heves vakaródzás.

Új népbetegség: az allergia

Az allergia valódi népbetegség lett, egyre gyakoribb fiataloknál és gyermekeknél. Mind többen reagálnak fokozottan érzékenyen a meglehetősen ártalmatlan anyagokra, a környezetre, pl. a pollenre, házi porra, állati szőrre, élelmiszerekre, vegyi anyagokra. Miért válaszol az immunrendszer túlérzékenyen bizonyos anyagokra, és hogyan védjük meg magunkat?

Túlérzékenység: áldás vagy átok? Tesztelje, hogy Ön túlérzékeny-e!

A túlérzékeny (hiperszenzitív) embert úgy is jellemezhetnénk, mint aki allergiás az életre. Az ilyen személy (HSP) számára egy átlagos nap túlzottan megterhelő, fárasztó lehet. Még a legenyhébb hatások is, amelyek másokat meg sem érintenek, számára túl erősek lehetnek.

Az alpesi és a Bach-virágterápia

A karácsonyi kínálat egyik mutatós kötete Az otthoni gyógymódok nagykönyve, Frank Zsófia és Kürti Gábor természetgyógyászok és a Puedlo Kiadó közös vállalkozása. Az alábbiakban folytatjuk az információs és energiagyógyászat fajtáinak ismertetését a könyv alapján.

Az amalgám több tucatnyi káros hatása

Több száz közlemény és kísérleti eredmény alapján alább ismertetjük az amalgámnak az élő szervezetre gyakorolt hatásait. Tény, hogy a benne lévő higany minden porcikánkhoz eljut, számos betegséget okoz, és a sejtek, sőt a molekulák szintjén is károsít bennünket.

Az „ártalmatlan” Valerianáról, ismét

Másfél éve a Natúrszigeten amiatt dörmögtem, hogy egy recept nélkül kapható népszerű gyógyszer, a Valeriana olyan hatóanyagot is tartalmaz, amelyről nem írnak sem a dobozon, sem a betegtájékoztatóban, viszont hozzászokást okozhat. Azóta örvendetes változás történt.

Allergia, szénanátha

Az idei tavasz legalább egy hónappal tart előbbre a naptárnál, így várhatóan a megszokott allergiás tünetek is korábban jelentkeznek az érintetteknél. Szeren­csére az ilyenkor hetekig tartó kellemet­lenségek hatásosan enyhíthetők természetgyógyászati módszerekkel.

Bach-virágterápia kutyáknak (1.)

A humángyógyászat mellett már az állatgyógyászat is egyre gyakrabban alkalmazza az úgynevezett alternatív gyógyító és terápiás eljárásokat, módszereket. Az egyik ilyen, egyre ismertebbé váló, számos lehetőséget magában foglaló módszer a Bach-virágterápia.

Kelta fahoroszkóp (5.)

Az időszámításunk előtti évszázadokig nyúlik vissza a kelta horoszkóp eredete. A kelták az időszámításunk előtti V. században már egész Európát, egészen a Duna partvidékéig meghódították. Az államalapítás elmaradt, de az állandó törzsi viszályok nem. Papok és druidák irányították a vallási és kulturális életet, s különböző megfigyeléseik alapján hozták létre azt a kalendáriumot, melyben először jegyezték le a „fa jegyeken” alapuló horoszkópot. Sorozatunkban előbb visszatérünk az általánosan érvényes tudnivalókra, majd folytatjuk az egyes fa jegyek ismertetését. Ezúttal a mogyoró és a szőlő kerül sorra.